Afbeelding
Foto: Martin Prick

Lage opkomst bij gezellige en goed georganiseerde veiling Omroep Kontakt

Algemeen Algemeen

Lieshout - In het kader van het 25-jarig bestaan van Omroep Kontakt heeft de omroep een dienstenveiling gehouden in Lieshout. De laatste kern van Laarbeek, die zij met een activiteit bezoeken.

Overtuigend
Veilingmeester Frans Coppens wacht in samenspraak met voorzitter Adri Vogels nog wat langer voordat met het eerste kavel wordt begonnen. Als blijkt dat de opkomst lager is dan gewenst, wordt besloten om voorlopig alleen die kavels te veilen, waarvoor belangstelling is bij het aanwezige publiek. De lijsten gaan rond en er worden driftig kavels aangekruist door de aanwezigen. Dan begint Frans Coppens met zijn gloedvolle verkooppraatjes, waarbij de meest uiteenlopende zaken worden aangeboden. Zo is een hele familie aanwezig die zich op bepaalde items heeft gestort en komen de vreemdste dingen voorbij. Wat te denken van een koude schotel voor 15 personen. Je zag sommigen denken: "Die krijg ik nooit in de diepvries!". Alle hulde overigens voor de twee (!) ondernemers in de zaal, Jan Corsten en Theodoor Biemans. Zij konden dit soort zaken natuurlijk gemakkelijk gebruiken voor personeelsfeestjes en dergelijke, maar ze moeten het dan ook maar willen doen! Wat te denken van een aantal dagen radio- en/of tv-reclame, wel of niet voorzien van bewegend beeld en wel of niet inclusief de productie ervan. De meesten in de zaal konden er niets mee, maar het was opvallend, dat deze items toch steeds door bedrijven werden gekocht. En dit terwijl al op diverse kavels in die richting met succes was geboden.

'Gewonnen'
Er worden schilderijen aangeboden die een mooi plekje aan de muur zullen krijgen. Wat te denken van Thomas van 12 jaar oud uit Mariahout en tevens jongste medewerker van Omroep Kontakt, die voor zijn moeder reclame op de radiozender komt kopen. Hij is dolgelukkig als hij met zijn krappe budget van 30 euro nét genoeg heeft. Een pak van een egel, waarin we misschien in de toekomst Jan Corsten kunnen bewonderen. Volgens veilingmeester Frans Coppens is het voorzien van een ventilator, zodat voor warmteproblemen geen enkele vrees hoeft te bestaan. Een gouden plaat van Helmut Lotti wordt gekocht door een van de medewerkers van de omroep. Wie de vrouw van Frans Coppens in de nabije toekomst trots als een pauw door Aarle ziet fietsen, weet dat ze erg blij is met haar 'gewonnen' kavel op deze veiling.

Open Dag
Deze veiling is de laatste activiteit in het 25-jarig bestaansfeest van Omroep Kontakt. Omdat de opkomst te gering is wordt het streefbedrag niet gehaald, maar met 2300 euro is de omroep toch erg blij. Omdat er nog veel goederen en diensten zijn overgebleven, wordt er een nieuwe activiteit gepland, om ze alsnog te gelde te maken. Wat dat zal zijn, is nog niet bekend. In ieder geval is iedereen van harte welkom op de open dag op zaterdag 23 juni, waar de nieuwe studio, aan het publiek zal worden getoond.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding