Serge van Hout kopt de 1-0 binnen

vv Mariahout wint opnieuw derby tegen ELI

Mariahout - De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017/2018 was een wedstrijd waar niets meer op het spel stond, behalve de eer om deze 'Ginderderby' te winnen. Mariahout had de eerste editie uit tegen ELI al winnend afgesloten en het zou voor de eerste keer in de historie zijn dat het vaandelteam van Mariahout twee competitiewedstrijden in één seizoen winnend af kon sluiten. Het was tevens de wedstrijd waarin diverse spelers, trainers en leiders van zowel ELI als Mariahout afscheid namen.

Mariahout nam meteen het initiatief. Dat resulteerde in een terecht afgekeurd doelpunt van Michel Leenders omdat Tim Barten de keeper hinderde. In de 20e minuut verscheen libero Stijn vd Bogaard vrij voor doelman Beau Bastiaans van ELI maar zijn inzet ging voorlangs. Mariahout dwong maar liefst 10 hoekschoppen af in de eerste helft en één daarvan werd prachtig binnengekopt door de afscheid nemende Serge van Hout: 1-0. Hierna kreeg Mariahout nog enkele mogelijkheden maar steeds was het doelman Bastiaans die redde.

In de tweede helft kwam Mariahout op 2-0. Een mooie voorzet van aanvoerder Michel Leenders werd binnengetikt door Tim Barten. Hierna ging Mariahout door met het creëren en missen van kansen waardoor de stand op 2-0 bleef staan.

En passant nam Mariahout afscheid van doelman Rick vd Heuvel. Rick heeft besloten om te stoppen bij het eerste na zo'n 12 jaar eerste doelman te zijn geweest. Rick ontzettend bedankt voor je inzet en al je mooie reddingen. Ook de spelers Serge van Hout en Geert van Doorn gaan lager voetballen maar blijven wel beschikbaar in de selectie. Serge heeft ook zo'n 12 jaar in het eerste gespeeld, waarvan een aantal jaar als aanvoerder. Dat Serge onmisbaar is voor dit team bewees hij zondag maar weer eens. Als aanjager, coach en scorende middenvelder is hij een belangrijke schakel op het veld. Ook Geert heeft zich de laatste jaren in het eerste elftal gespeeld. Geert bedankt voor al je inzet! Ook de van een kniebandoperatie herstellende spits Martijn van der Linden stopt in het vaandelteam. Na vele jaren trouwe dienst gaat hij voetballen in een van de lagere elftallen. Ten slotte een grote dank aan Tonny van Hout, dé teammanager van het eerste elftal. Tonny je hebt het geweldig gedaan! Assistent Freddy Vermeulen gaat volgend jaar op eigen benen staan en wordt trainer/coach van de A1. Freddy en Tonny bedankt voor al jullie inzet.

Voor het eerste elftal zit het seizoen erop, maar het tweede elftal speelt zondag 3 juni nacompetitie in Uden tegen het vierde elftal van UDI'19.