Logo mooilaarbeek.nl
  | Fotonummer: 6772c3
Foto: Liesbeth van Boxtel
Evenementen

Brabants Dialectenfestival in Lieshout

Lieshout – In Lieshout wordt op zondag 10 juni het Brabants Dialectenfestival gehouden. Het hoogtepunt van het festival wordt geopend door Harmonie St. Caecilia met een tocht door het dorp. Dan volgt om 12.00 uur op de kiosk de opening door burgemeester van der Meijden.

Van 12.30 tot 17.00 uur zijn er dan op 9 podia in het centrum en in het Dorpshuis optredens van diverse artiesten en vertellers, per podium afwisselend 3 personen/groepen. Er wordt opgetreden door: Lya de Haas en Henny Korsten - Tonny Wijnands - Cohda-KREK - Dè Velt Op - Roaw Vlis - Will Segers - Sakkerdu - 't Kumt Vaneiges - Toffel Vier - Jan van der Heijden - Toon van Hoeij - Annelieke Merx - Rensz Gorisse - MarieChristien - Johan Biemans - Van alle markten thuis - Gert van Boxtel - Noginnedan - Mientje Wever - Volkels Duo - Stein van de Ven en Job van Roij - Vrienden van Tjeu - Nel Timmermans - De Bruurs - Anneke van Lankveld - Duo Zonnige Klanken - Cor Swanenberg en Nelleke de Laat - Nico van de Wetering.

Al deze artiesten komen elke festival weer graag - en dat mag wel eens vermeld worden, zonder financiële vergoeding - naar het festival wat natuurlijk uniek is in Brabant.

Er wordt diverse malen opgetreden door Toneelvereniging Mariahout: zij laten dialectfragmenten zien uit 'De Zwarte Ruiter', het stuk waarmee ze hun 45-jarig jubileum gaan vieren.

Naast optredens van deze artiesten zijn er de info-kraam van het festival (op de Heuvel, hier is ook het programmaboekje te koop) en de info-kraam van Heemkundevereniging Hof van Liessent. Daarnaast zijn er diverse kramen waar boeken te koop zijn (Theo van Berlo: boeken van Martien Coppens en andere Brabantse boeken, Jo Goossens: Brabantse boeken), t-shirts en truien met grappige Brabantse teksten van Dorothee Foole, info over het tijdschrift 'Brabants', het gloednieuwe woordenboek van St.Tunnis, en een kraam van Pacte des Cygnes, een Brabants Cultuurgenootschap. (Hier kunnen deelnemers een grap, verhaal, gedicht vertellen in het Brabants en daarmee kans maken benoemd te worden als officier in de orde van de zwaan!)

Er zijn natuurlijk volop hapjes en drankjes, met o.a. verse streuf, pannenkoeken gebakken door De Zonnebloem van Mariahout.

Met goed weer wordt het een super gezellige dag, met slecht weer passen ze de locaties aan en wordt het binnen ook gezellig. Voor info: www.brabantsdialectenfestival.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>