Vlnr: Frank Schepers, Machiel van Roij, Stijn Geene en Walter Jansen
Vlnr: Frank Schepers, Machiel van Roij, Stijn Geene en Walter Jansen

Koning schieten bij HBV De Eendracht

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel – Machiel van Roij is voor de tweede keer koning geworden, zaterdag 26 mei, bij Handboogvereniging De Eendracht, in de recurve klasse. Net als in 2015 was hij de beste schutter. In de compound klasse is Frank Schepers ook voor de 2de keer op rij koning geworden. Bij de jeugd werd Stijn Geene voor het 3de opeenvolgende jaar koning.

Voorafgaand aan het koning schieten is Harrie Vos gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap van de vereniging. Ook zijn vrouw Riet werd gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap. Ze kregen mooie bloemen en een oorkonde. En met de hele familie mogen ze lekker gaan eten bij Herberg Grotels Hof.

Het Koning schieten is de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De extreem hoge temperatuur was niet in het voordeel van de schutters, dat bleek achteraf ook wel aan de scores. Die waren toch wel een stuk lager dan normaal. Ook dit jaar was het weer een heel spannende wedstrijd. Vooraf zijn er altijd 2 of 3 schutters die favoriet zijn voor de koningstitel. Dit jaar was Martijn v.d. Heijden toch wel de grote favoriet, hij schiet het hele jaar al heel goed, met vaak een gemiddelde boven de 9. Tijdens de wedstrijd zien ze iedereen wel een paar slechte pijlen schieten, het is moeilijk te zeggen wie er met de winst vandoor gaat. Machiel van Roij heeft volgens een aantal schutters de beste papieren.

Als alle 32 pijlen zijn geschoten en de scores zijn opgeteld komt er een einde aan de onzekerheid. Voorzitter Martien v.d. Graef gaat de uitslag voorlezen. Bij de jeugd was de verrassing niet zo groot. Stijn Geene was met 264 punten voor de 3de keer jeugd koning. Sanneke Vogels werd met 217 punten prins.

Dan volgt de uitslag voor de compound schutters. Toon van Hoof, Joost Jansen en Henk Verachtert hadden alle 3 enkele slechte pijlen geschoten. Het was wel duidelijk dat de koning van vorig jaar, Frank Schepers weer koning zou worden. Hij had ook geen enkele slechte pijl geschoten. Frank is met 285 punten koning geworden.

Dan de uitslag van de recurve schutters. Zoals altijd wordt begonnen met de onderste plaats om zo de spanning op te bouwen voor de prins- en koningstitel. Bij de recurve schutters was maar één afmelding, dus met 14 schutters hadden ze een grote opkomst. Grote favoriet Martijn v.d. Heijden wordt 4de. Dan zijn alleen Erwin Wijnhoven, Walter Jansen en Machiel van Roij nog over. Prins werd Walter Jansen met 264 punten. En de nieuwe koning is Machiel van Roij met 267 punten. Arjan v/d Heuvel heeft met zijn 5de plaats heel goed geschoten. Hij schiet nog niet zo lang, maar zijn scores worden bijna elke wedstrijd hoger, zijn persoonlijk record wordt dan ook regelmatig verbeterd.

Samen met familie en vrienden hebben ze er nog een gezellige avond van gemaakt.

RECURVE KLASSE
1               Machiel van Roij                267 KONING
2               Walter Jansen                  264 PRINS
3               Erwin Wijnhoven        259
4               Martijn vd Heijden    258
5               Arjan vd Heuvel              250
6               Geert v Ganzenwinkel    247
7               Jan van Rooy                        245
8               Arno Donkers              241

9               Jo Maas                   230

10            Gerlinde Geene                    207

11            Michiel Verbakel                 204

12            Rob Du Hen                            180

13            Marino v Gemert                150

14            Bert Mensink                         99

COMPOUND KLASSE
1               Frank Schepers                  285 KONING

2               Toon van Hoof                      274
3               Joost Jansen 255

4               Henk Verachtert                  250

JEUGD
1               Stijn Geene 264 KONING
2               Sanneke Vogels           217 PRINS

Stijn Geene en Sanneke Vogels