Afbeelding

Nationale Hengeldag groot succes

Sportnieuws Sport

Lieshout - Traditioneel wordt bij HSV 't Sluisje in Lieshout de Nationale Hengeldag gevierd met verschillende onderdelen. De aftrap werd zoals gewoonlijk gedaan door de jeugd die ging vissen bij de Bavariarotonde. Er werd hoofdzakelijk zonnebaars en rietvoorn gevangen.

Dit jaar deden 34 kinderen mee die in 1,5 uur een nieuw record van 754 vissen vingen. De grootste vis werd gevangen door Dex Jansen, een hele mooie rietvoorn van 24 centimeter, hiermee was Dex Jansen de kanjerkoning 2018 en ontving een prachtige bokaal waar hij heel trots op was.

Uitslag jeugdvissen t/m 9 jaar
Dit jaar waren de meisjes beter dan de jongens: 1e Eline van de Laar 53 vissen, 2e Lynn van den Heuvel 41, 3e Bas van Moorsel 40 vissen.

Uitslag jeugdvissen 10 t/m 13 jaar
Hier waren de jongens beter dan de meisjes. 1e Ive Snijders maar ook 1e Tjeerd van Rijbroek beiden 46 vissen. 3e Bas van Pelt 38 vissen.

's Middags was het de beurt aan de 26 senioren die beduidend minder vingen maar wel grotere op de visvijver 't Luytelaar in Lieshout. Het was een koppelwedstrijd die door loting gekoppeld waren; 1e John Ramakers/William Swinkels 12 vissen 11900 gram. 2e Bas van Pelt/Eric Blenckers 8 vissen 8400 gram. 3e Frans Verkuijlen/Toon Daniëls 6 vissen 6200 gram.

Na afloop kon de barbecue aan en werd de zonnige dag maar ook een zeer geslaagde dag afgesloten met een hapje en een drankje.