Harrie en Riet Vos (op de voorgrond) vierden zaterdag hun jubileum
Harrie en Riet Vos (op de voorgrond) vierden zaterdag hun jubileum

Harrie en Riet Vos in het zonnetje gezet bij HBV De Eendracht

Algemeen Sport

Aarle-Rixtel – Harrie Vos is 60 jaar lid van De Eendracht en zijn vrouw Riet 25 jaar. Ze zijn zaterdag 26 mei in de bloemetjes gezet voor deze opmerkelijke prestatie.

Riet is in eerste instantie lid geweest van 1972 tot 1987. Daarna is ze gestopt en in 1993 weer opnieuw lid geworden, tot op heden. Dat zijn 25 jaren onafgebroken lidmaatschap.

Harrie is in 1958 lid geworden van de Eendracht tot op heden, een hele prestatie. Harrie heeft tijdens zijn lidmaatschap verschillende functies binnen de vereniging gehad, namelijk: penningmeester van 1959 tot 1962 (3 jaar), secretaris van 1967 tot 1980 (13 jaar), voorzitter van 1984 tot 2006 (22 jaar) en erelid vanaf 2006 tot heden.

Harrie heeft heel veel gedaan voor de vereniging en ook in moeilijke periodes de vereniging bij elkaar weten te houden. Daarvoor is de vereniging hem heel erg dankbaar.

De bouw van het oude clubgebouw achter café van Bracht aan de Kerkstraat in de jaren '70 is door Harrie gerealiseerd. Na 64 jaar hebben zij de Kerkstaat moeten verlaten omdat de grond waar de Doel op stond werd verkocht aan de MCD. Toen heeft De Eendracht gelukkig op het erf van Theo Loomans aan de Bosscheweg een paar jaar een tijdelijke accommodatie mogen bouwen. In augustus 2013 brak een nieuw tijdperk aan voor de Eendracht; de bouw van een nieuwe accommodatie aan de Lijsterstraat in Aarle-Rixtel. De officiële opening was op 14 december 2013.

In verband met zijn leeftijd en gezondheid heeft Harrie hier niet fysiek aan mee geholpen maar hij was wel erg trots dat De Eendracht na een periode van 155 jaar eindelijk een eigen clubgebouw heeft en niet meer afhankelijk hoeft te zijn van anderen. Hij heeft tegen iedereen die hij kent gezegd: "ga nou eens kijken in onze nieuwe Doel, het is zo mooi geworden!"

Harrie en Riet hebben mooie bloemen gekregen en een oorkonde. Ook mogen ze met het hele gezin lekker gaan eten bij Herberg Grotels Hof.