Gabriel Arias Luna, eerste solocellist van Philharmonie Zuidnederland
Gabriel Arias Luna, eerste solocellist van Philharmonie Zuidnederland

Harmonie de Goede Hoop in de leer!

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Ter voorbereiding op het concert op 17 juni in samenwerking met het Philharmonie Zuidnederland kruipen leden van harmonie de Goede Hoop terug in de schoolbanken. Komende weken volgen de muzikanten diverse workshops onder leiding van beroepsmusici uit het orkest van de Philharmonie. De musici keren als het waren terug naar hun 'roots' om samen met lokalen harmonieën te repeteren en concerteren.

Zo heeft Roger Niese, basklarinettist, de houtblazers onderricht in blaas –en speeltechnieken en zal de workshop voor de koperblazers worden gegeven door Joost Smeets, als tubaïst verbonden aan het symfonieorkest. De saxofoon –en slagwerksectie reist af naar de firma Adams in Thorn waar er samen met amateurmuzikanten van andere verenigingen gewerkt wordt aan de basistechnieken en er tijd is voor een rondleiding door de paukenfabriek.

Als hoogtepunt van de leergang zal het orkest van de Goede Hoop samen met eerste solocellist van philzuid, Gabriel Arias Luna, gaan werken aan het stuk Kol Nidrei. De solo in dit prachtige stuk voor cello en orkest van Max Bruch wordt door Gabriel uitgevoerd.

Aan de voorbereiding van de muzikanten voor het concert op 17 juni zal het in ieder geval niet liggen! Kaarten voor het concert zijn nog te koop via www.harmonie-dgh.nl of bij snoeperij Jantje in Aarle-Rixtel.