Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Kikkerconcert 2018: extra aandacht voor de jeugd

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Dat buitenspelen voor kinderen heel belangrijk is, weet iedereen. Daarom wil IVN Laarbeek dit jaar tijdens het Kikkerconcert extra aandacht besteden aan de kinderen. In het voedselbos, niet alleen voor dieren maar ook voor kinderen als de bessen rijp zijn, staat naast het kleurrijke vlinderweitje een geweldige 'Vertelboom'. 

Onder deze vertelboom heeft het IVN een theater gemaakt speciaal voor de kinderen, maar voor volwassenen is het ook heerlijk vertoeven. Het dak van het theater is de geweldige kruin en op een mooie boomstam zit je op de eerste rang, de muren zijn van takken waar vogeltjes in broeden en het tapijt is van houtsnippers. In dit prachtige natuurtheater zijn een aantal artiesten uitgenodigd die de kinderen gaan bezighouden, er kan geschminkt worden, door vertellers van de bibliotheek uit Laarbeek worden de mooiste verhalen verteld en als klap; op de vuurpijl hebben ze ook een aantal uitvoeringen in de poppenkast over 'Kikker en pad'. Een bijzonder verhaal wat zeer toepasselijk is op het kikkerconcert en waar de kinderen al jaren van genieten, maar die nu in een extra mooie entourage wordt gespeeld.

Naast het blotevoetenpad en het prutten in de vijver, zijn ze heel blij met deze aanvulling in de tuin van Het IVN. Daarom hoopt het IVN in het weekend van 3 juni heel veel ouders met hun kinderen te mogen begroeten onder de 'Vertelboom' in de IVN tuin. Waar iedereen kan ervaren dat buitenspelen niet alleen belangrijk is voor kinderen maar ook heel fijn.