Afbeelding

Scouts Lieshout-Mariahout bij Landelijke Scouting Wedstrijden

Algemeen Algemeen

Lieshout/Mariahout - Na een spannend RSW in de bossen van Stiphout, waar de jongens en meiden van de Space scouts de tweede plaats behaalden, mochten ze dan eindelijk een keer naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW).

Voor het eerst in de geschiedenis van Scouting Lieshout-Mariahout is een ploeg erin geslaagd om dit te halen, een topprestatie! Gepakt en bezakt met een volle aanhanger vertrokken ze, vol goede moed, op zaterdagochtend al heel vroeg richting Baarn. Een zwaar weekend stond hen voor de boeg maar ze hadden er zin in. Strijden tegen de beste 106 ploegen van Nederland!

Een weekend, zonder leiding, waarin ze zelfstandig hun tent moesten zetten, een eigen keukentafel pionieren, een lange tocht lopen, tussendoor heel veel spellen, zelf eten koken en ook nog een overkoepelende opdracht tot in de puntjes voltooien en dit alles werd gejureerd door een vakkundige jury. Afgewisseld door een mooi theaterspel.

In 4 sub-kampen werd er gestreden voor de beste scoutsploeg van Nederland. En wat hebben ze gevochten, na een zware strijd kwamen ze als 32e uit de bus.

Een hele knappe prestatie van Marco, Roel, Thomas, Sanne, Chantal, Rebecca en Lisa!

Jongens en meiden, van harte gefeliciteerd, namens jullie trotse leiding Bas, Eric en Anita en natuurlijk ook namens alle andere leiding, jullie ouders en het bestuur. Op naar volgend jaar.