Afbeelding

Gezellige Jeugddag BC Mixed

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – De jeugd van Badmintonclub Mixed heeft zich zaterdag 2 juni de hele dag uitstekend vermaakt op de tweejaarlijkse Jeugddag. De organisatie en begeleiding was in handen van de jeugdcommissie. De vrijwilligers van die commissie werden na afloop van de dag nog getrakteerd op een welverdiende barbecue. Een week eerder werden de Jeugdkampioenschappen van de Helmondse Badminton Bond (HBB) gespeeld. Tristan Verstappen van BC Mixed werd daar kampioen.

Jeugddag
In de ochtend werden de kinderen ingedeeld op leeftijd en werden voor de verschillende leeftijdsklassen diverse spellen georganiseerd. De Mini's gingen op ontdekkingsreis in de jungle. De kinderen van de middengroep speelden twee spellen: het altijd leuke flessenvoetbal en het spannende dorpenspel. Voor de oudste jeugdgroep was een combinatie van Party en Co, 30 Seconds en Triviant in elkaar gezet. Hiervoor trokken zij op pad om na veel rennen en goed quizzen zoveel mogelijk punten te verzamelen. De Mini's werden aan het begin van de middag opgehaald door hun ouders, maar niet nadat ze een heerlijk frietje en een snack hadden gegeten. In de middag stond voor de andere jeugd de zeskamp op het programma. Uiteraard was er weer een mooie hindernisbaan, was er een reuzen twisterspel en gelukkig was het weer prima voor het buikschuiven. Toen de kinderen allemaal weer naar huis waren hebben de vrijwilligers van de jeugdcommissie nog genoten van een heerlijke barbecue. Die als bedankje voor hun inzet in het afgelopen seizoen.

HBB Jeugdkampioen
Aan het einde van ieder seizoen worden door de bond de jeugdkampioenschappen georganiseerd. Op basis van leeftijd worden de jeugdspelers ingedeeld in 5 klassen. In de A-klasse (hoogste klasse) won Tristan Verstappen het herenenkelspel. Hij mag zich daarmee een jaar lang HBB kampioen van het seizoen 2017-2018 noemen.

Voor alle foto's van de jeugddag en meer info over de vereniging kijk je op www.bcmixed.nl. Je kunt de vereniging ook volgen op social media.

Tristan Verstappen