Afbeelding

Midweek BCL sluit seizoen prima af

Sportnieuws Sport

Lieshout - De eindsprint van BCL-M2/SportPoint Gemert heeft het team geen windeieren gelegd. Door twee goede overwinningen (6-2 op het Oosterhoutse BCO en 1-7 op het team van BC Oirschot) heeft het tweede midweekteam van Badminton Club Lieshout het seizoen kunnen afsluiten op een keurige derde plaats. In poule twee van de vijfde klasse moeten zij alleen BC Zundert-3 en BC Oirschot-2 voor laten gaan.

BCL-M2/SportPoint Gemert – BCO-M4: 6-2
Dankzij een prima optreden in de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen heeft BCL-M2/SportPoint Gemert behoorlijk wat extra punten binnengehaald, waardoor het team op de ranglijst fors gestegen is. In de partij tegen het Oosterhoutse BCO werden alleen één singlepartij en één mixpartij weggegeven. In de singlepartijen kon Martijn Junggeburth het niet winnen van Midas Quist. Na drie vermoeiende sets moest hij zijn meerdere in hem erkennen. In de mixpartijen konden Jos Kluijtmans en Ingrid Bergé het ook niet winnen. Zij vochten zich, na een verloren eerste set nog prima terug in de wedstrijd door de tweede set te winnen, maar konden daarna niet doordrukken en verloren de beslissende derde set met 16-21. Doordat alle andere partijen gewonnen werden, werden de twee verliespartijen ruim gecompenseerd en kon de ruime overwinning worden bijgeschreven.

BC Oirschot-M3 - BCL-M2/SportPoint Gemert: 1-7
De allerlaatste wedstrijd van het seizoen was een vreemde. Vanwege de verplichting om deze voor 1 juni af te werken moest het Lieshoutse team diverse invallers charteren. Die invallers deden het overigens wél heel erg goed. Alleen Richard Essers kon het als invallende-eerste-heer in zijn singlepartij tegen Rene Creutzburg niet bolwerken. Hij verloor in de toegevoegde derde set. Karin van den Biggelaar viel beter in. Zij won haar singleparij als eerste dame in twee sets. Ook invaller Derek Dirven deed het prima. Hij won als tweede heer in twee sets. Vaste speelster Ine Merkelbach verhoogde het aantal overwinningen in de singlepartijen door met 14-21 en 16-21 van Sylvia van Overbeek te winnen. In de dubbelpartijen hadden alleen de heren het lastig. Na een dik-verloren eerste set (21-13) wonnen ze de tweede set met de hakken over de sloot (22-24), waarna ze ook de derde set met het kleinst mogelijke verschil opeisten (19-21). De mixpartijen gaven een eenzijdig beeld. Drie van de vier gespeelde sets eindigende in 17-21 in Lieshouts voordeel. Doordat de vierde set 12-21 werd konden beide punten worden bijgeschreven en kon met 7 punten in de sporttas het seizoen worden afgesloten met een extra grote portie bitterballen.