Afbeelding
Foto: Nick Helderman

The Dutch Eagles in Openluchttheater Mariahout

Algemeen Evenementen

Mariahout – De Nederlandse versie van de Californische rockband 'The Eagles' brengt zaterdag 9 juni om 20.30 uur de zwoele jaren '70 naar het Openluchttheater van Mariahout. Zes professionele topmuzikanten vertolken het omvangrijke repertoire van deze illustere band.

Ontstaan van The Dutch Eagles
Gitarist en zanger van The Dutch Eagles, Dennis Wind, staat de MooiLaarbeekKrant enthousiast te woord. "Dertien jaar geleden waren er nog niet veel tribute bands", legt Dennis uit. "Wij waren allemaal muzikanten die los van elkaar een eigen carrière hadden. Het spelen van nummers van 'The Eagles' begon eigenlijk als een geintje." Dennis komt uit Haarlem en uit deze stad komt ook het cabaretduo Veldhuis en Kemper. "Niemand had verwacht dat dit duo opeens een hit zou scoren", vertelt Dennis. "We begeleidden ze met het nummer 'Ik wou dat ik jou was' en dat nummer kwam opeens op nummer één te staan." Twee jaar lang toerden de muzikanten met dit nummer door Nederland. "Tijdens de soundcheck waren nummers van 'The Eagles' favoriet", vertelt Dennis. "Wat als een grap ontstond kreeg een vervolg." Een impresario vond dat de band hiermee iets moest doen. En zo gaf de band een optreden aan een groot aantal schouwburgdirecteuren in een klein theater in Amstelveen. De directeuren waren enthousiast en wilden de show graag inkopen. "We hadden een klein probleempje", lacht Dennis. "We kenden zes liedjes en moesten binnen vier maanden een heel repertoire instuderen."

Het verhaal van de '70's
Na dertien jaar kan de zeskoppige formatie rekenen op een grote schare fans. "We treden wel vaker op in de openlucht", vertelt Dennis. "Het mooie aan het spelen in de natuur is dat de show wat losser is. In een schouwburg liggen nummers vaak veel meer vast. In de openlucht zijn we vrijer om samen met het publiek een programma in te vullen. Via facebook vragen we onze fans welke nummers ze graag willen horen." Dennis geniet van zijn rol in de band waar hij zijn eigen vocale klankkleur aan nummers kan geven. "We zijn naast muzikanten ook zangers", legt Dennis uit. "Binnen 'The Eagles' werd ook meerstemmig gezongen en vertolkten verschillende bandleden nummers die bij het timbre van hun stem pasten." Daarnaast geeft Dennis aan dat ze ook het tijdsbeeld neer willen zetten. Het verhaal van muziek in de jaren '70 wordt verteld. "Het kan makkelijk zijn dat we ook nummers van tijdsgenoten van 'The Eagles' vertolken", aldus Dennis. Zaterdag is iedereen welkom om van een goede show te genieten.