Afbeelding

Gezellig en spannend jeugdkamp Sparta'25

Algemeen Sport

Beek en Donk - Traditiegetrouw vindt eind mei, begin juni het EF Weekend plaats op sportpark 't Heereind. Het is op vrijdag eerst de F-jeugd (jo9, jo8 en Mini-F) op kamp. Dat het EF-weekend populair is blijkt wel weer aan de aanmeldingen, want ditmaal waren er 66 deelnemers bij de jongste jeugd en daar komen dan ook nog eens 20 Spartaantjes bij op de zaterdag.

Het weekend begon met kortdurende regen, maar ze konden vrijwel droog beginnen aan een individueel 4x4 toernooi. Prijzen waren te winnen voor de jo9 groep en de jo8 en mini-F groep. Gedurende dit toernooi kon er ook voor de penaltybokaal geschoten worden.

Na het 4x4 toernooi mochten de spelertjes zich klaar maken voor een bezoek aan de mystery-guest (dit jaar waren dat om de beurt Jeroen Zoet en Justin Kluivert). Toen begon de fantasietocht. Dit is een leuke maar heel spannende tocht op en rond het Sparta'25 terrein, waarbij vele fantasiepersonages de boel aan het schrikken maken! Daarna lekker slapen.... voor de meeste kinderen lukte dit vrijwel direct, anderen hadden wat langer nodig en voordat de laatste sliep was het al dik middernacht geweest.

's Morgens na het ontbijt was er een spellencircuit met onder andere spijkerbroek hangen, het restaurantspel, punten schieten en de stormbaan, waarbij voor de beste groep een medaille te winnen viel. Na het spellencircuit was er een broodje frikandel en daarna was de afsluiting. Prijswinnaars voor individueel 4 tegen 4 toernooi waren bij de jo8/Mini F groep Tijs Slegers en bij de Jo9 groep Ebbe Gramser, die tevens met de hoogste aantal punten de Theo van Rossum Wisselbeker heeft gewonnen. De penaltybokaal is gewonnen door Lou Knoops. Uiteindelijk is iedereen met een mooie EF-weekend medaille naar huis gegaan!

Na een korte pauze tussen de F en E jeugd konden de spelers van jo10 en jo11 zich om 15.30 uur melden bij het kamp. Gestart werd met voetbalspelletjes zoals kratje van het latje, penaltybokaal en voetvolley. Na de spelletjes was het tijd voor een broodje frikandel waarna het individuele 4x4 toernooi starte. Uit deze groep zou één winnaar komen. Hierna was het tijd voor de mystery guest (Dit jaar Sandra Beerens) en de spooktocht, wat voor de E jeugd hét moment van het kamp is. In tegenstelling tot bij de jongere jeugd wordt het hier al echt een stuk spannender!

Na de spooktocht was het tijd om te gaan slapen. Op zondagmorgen stond zoals bijna altijd een Champions League op het programma. Winnaar werd dit jaar Paris Saint Germain. Op de zonnige afsluiting van het EF Weekend werd iedereen bedankt en de prijzen uitgereikt. Penaltybokaalwinnaar is geworden Thom van Rixtel en de winnaar van 4x4 individueel was Rois Smits.

De organisatie bedankt iedereen die tijdens dit weekend geholpen heeft om het wederom tot een groot succes te maken! En Sparta'25 dankt de organisatie voor het geweldige weekend.