Antonio Duijmelinck met zijn dochter Tessa
Antonio Duijmelinck met zijn dochter Tessa

Drukke en gezellige Van Goghloop in Nuenen

Sportnieuws Sport

Laarbeek - De Van Goghlooploop werd zaterdag 2 juni gehouden in Nuenen. Met bijna 650 deelnemers was het erg druk en gezellig in Nuenen en met veel supporters uit Laarbeek. Ondanks dat het wat aan de warme kant was, sneuvelde het parcoursrecord op de 10 kilometer en de halve marathon. Ook door de leden van Runnersclub Lieshout werd goed gepresteerd.

De supporters van Runnersclub Lieshout kwamen vooral voor Antonio Duijmelinck die in Nuenen samen met zijn dochter Tessa de 5 kilometer liep. 10 Keer had hij al eerder gelopen in Nuenen, waarbij hij alle 10 keer het podium haalde. Na zijn verschrikkelijk ongeluk van enkele jaren geleden was dit zijn eerste wedstrijd en was hij nu erg tevreden met zijn tijd 28:24. Zijn dochter Tessa finishte in 28:20. Dieuwke Kommerij noteerde een mooie tijd van 30:13, weer sneller dan in Lieshout, vertelde zij trots. Op de 10 kilometer was het weer Evert Brouwers met een mooie tijd van 43:19. Hanneke Lukassen finishte in een tijd van 55:53. Voor Ronny van Lieshout was het toch iets te warm en hield het na een ronde voor gezien. Toch stond Ronny in de uitslagen en niet Hanneke, ze hadden zonder het te weten de startnummers verwisseld. Ad Breukers ging voor de 15 kilometer en volbracht deze in 1:20:44. Marathonloper Herman Segers koos natuurlijk voor de langste afstand. Herman legde de 21.1 kilometer af in 1:36:57.

In Ottersum liep Rudy van Kempen de Ossenloop. Deze wedstrijd telt mee voor de Run competitie Land van Cuijk, waaronder ook de halve marathon van Sint Anthonis valt. Rudy liep hier de 10 kilometer en finishte in 44:24.