Afbeelding
Foto: Wim Steijven

Speciaal bezoek voor Commanderij College Laarbeek: gastlessen van ex-gedetineerde Glenn K.

Algemeen Onderwijs

Laarbeek - Commanderij College Laarbeek kreeg dinsdag bezoek van ex-gedetineerde Glenn K. Hij gaf gastlessen aan de leerlingen van jaar 3. Hij vertelde het verhaal van zijn turbulente leven. De gastles sluit aan bij het onderwerp criminaliteit van het vak maatschappijleer.

Als tiener raakte Glenn op het slechte pad. Hij belandde in een jeugdinrichting. Als volwassene zakte hij dieper weg in de criminaliteit. Glenn pleegde enkele zware misdrijven. Dit kwam hem op meerdere lange gevangenisstraffen te staan.

Tijdens zijn gastles kwamen veel aspecten van zijn leven aan de orde: gezin, opvoeding, middelbare schooltijd, overtredingen, misdrijven, rechterlijke uitspraken, leven in de gevangenis en de gevolgen van zijn daden. Glenn hoopt met zijn lessen leerlingen te behoeden voor de fouten die hij maakte in zijn verleden.

Ook beantwoordde hij alle vragen van de leerlingen, die zeer onder de indruk waren:
Floor – 'De presentatie was leuk en Glenn vertelt het chill maar ook boeiend. Wat hij heeft gedaan in het verleden is heel heftig, dus ik vind het knap dat hij er zo over kan vertellen.'

Jill – 'Glenn is een gastdocent waar ik veel respect en begrip voor heb. Super leerzaam en interessant.'

Bas – 'Een hele boeiende en informatieve les!'

Afbeelding