Afbeelding

KBO Beek en Donk bezoekt Tweede Kamer

Algemeen Senioren

Beek en Donk - Donderdag 14 juni is het dan eindelijk zover. De gewonnen prijs bij Provinciale Staten wordt ingewisseld. De excursie commissie van KBO Beek en Donk heeft de zaken inmiddels geregeld. Ze vertrekken om 10.30 uur vanaf het parkeerterrein bij het ontmoetingscentrum, voor het bezoek aan de Tweede Kamer.

Ze verwachten omstreeks 12.15 uur in Den Haag te arriveren. Helaas kunnen er maar een maximaal aantal deelnemers mee, omdat er niet meer bezoekers tegelijk kunnen worden binnengelaten. Het programma ziet er als volgt uit: 10.30 Vertrek vanaf ontmoetingscentrum. 12.15 Aankomst Den Haag en wandelen naar het 2e kamer gebouw aan de lange poten circa 5 minuten van de bus stopplaats. 12.30 Betreden 2e Kamergebouw via bezoekersingang en veiligheidscheck. 13.00 Welkom en Ontvangst door Rene Peters, CDA Kamerlid. 13.30-14.30 Gesprek met Rene Peters, lid van de Tweede Kamer. 14.30-15.30 Rondleiding tweede kamer gebouw. 15.30-16.00 Bijwonen vanaf de publieke tribune van een plenair debat. 16.00 Einde bezoek en terug naar de bus. 16.30 Vertrek van de bus vanaf de opstapplaats. 18.15 Thuiskomst bus bij het ontmoetingscentrum.

In verband met de veiligheid worden de reizigers gecontroleerd net zoals dat op een vliegveld gebeurd, je gaat dus door detectiepoortjes. Je mag geen scherpe voorwerpen zoals zakmessen, nagelvijltjes, schaartjes of dergelijke mee naar binnen nemen. De jassen en telefoon moeten in speciale kluisjes worden opgeborgen. Het belooft een gezellige dag te worden. Deelnemers kunnen alvast nadenken over eventuele vragen die ze aan het kamerlid willen stellen, je weet maar nooit wat zij ermee doen. KBO Beek en Donk hoopt natuurlijk op mooi weer en ze laten nog wel horen hoe het was.