Vlnr Peter van Andel, Koen Schuurmans, Stan de Haan, Stefan Loncar, Sander Geeris en trainer/coach Jorg Gussenhoven
Vlnr Peter van Andel, Koen Schuurmans, Stan de Haan, Stefan Loncar, Sander Geeris en trainer/coach Jorg Gussenhoven Foto: Daphne van Leuken

T.V. 't Slotje net geen kampioen Topklasse en gemengd vierde klasse

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Voor het kampioenschap moest er ruim gewonnen worden van vaste klant Bastion Baselaar. Zo kon men ELTV voor blijven op de ranglijst van de Topklasse. Dit werd een zware opgave.  

Op de eerste singel ging Sander Geeris flitsend van start en nam een 3-0 voorsprong. Daarna draaide de wedstrijd volledig en won Jan Snoeij 6 games op rij. Dit zette hij door in de tweede en won zo met 6-0. Koen Schuurmans deed juist het omgekeerde. Hij kwam tegen Bas Snelders met 3-0 achter en won daarna met hoogstaand tennis met 6-3/6-3. Vooral zijn passingshots waren ongekend. Op de derde singel nam Stefan Loncar het op tegen Niels Kok(topspeler van de wereld 50plus). Eerst set was een waren thriller, die werd afgesloten met een smash op de achterlijn. Dat op setpoint in de tiebreak. Helaas voor Loncar verloor hij zijn service een keer en dat was genoeg voor de tweede set(4-6). Trainer Jorg Gussenhoven mocht het opnemen tegen Maurice Jacobs. Gussenhoven nam het initiatief door de eerste set met 6-4 te winnen. De tweede won Jacobs met 3-6. In de derde set volgde een slijtage slag. Jacobs kwam 3-1 voor. Gussenhoven knokte zich terug naar 3-3, maar moest na een lange rally op 5-4 zijn service laten en daarmee de wedstrijd.

Inmiddels was al bekend dat Eltv niet meer ingehaald kon worden en is besloten vanwege ook het late tijdstip de dubbels te delen. "Het was een mooi seizoen. Vorig jaar nog op de laatste dag net niet gedegradeerd en nu op het nippertje geen kampioen. De competitie duurde net een ronde te lang. Ik ben trots op de jongens. We hebben alles gegeven. " aldus coach/trainer Jorg Gussenhoven.

Zondag
Ook bij het vierde gemengd ging het om het kampioenschap tegen LTC Brunssum. Op voorhand was al wel bekend, dat er een trainster mee deed van top-niveau. Andrea Ehritt-Vanc was voormalig WTA-speelster met een top 40 notering van de wereld. Zij heeft meegedaan aan alle vier grandslams met als beste resultaat een derde ronde.

Ehritt-Vanc wist dan ook haar singel te winnen met 6-0/6-0 tegen Loes Vermeulen. Toch wist Loes toch een aantal mooie punten te maken. Dan de tweede damessingel.Dit werd een ongekende strijd, die alleen al meer dan 4 uur duurde voor een singel. Namelijk die van Giulia Hens tegen Maud Hamers. Giulis wist de eerste met 6-1 te winnen. De tweede eindigde in een tiebreak, die gewonnen werd door Hamers. Bij 2-2 in de derde sloeg de vlam in de pan. Hamers stond op voorhand al bekend als een probleemgeval. Gelukkig was Giulia Hens gewaarschuwd en zij wist dan ook door het gedrag van Hamers heen te prikken. Nadat alle toeschouwers weggestuurd waren en de trainers als toezichthouders waren aangesteld. Kon de wedstrijd hervat worden. Hens won duidelijk met eerlijk spel de derde set met 6-3.

Helaas kon trainer Jorg Gussenhoven het goede voorbeeld niet volgen en verloor tegen een zeer goede Max Knauff met 6-7/3-6. Bas de Bont was ook dichtbij de zege, maar moest na de eerste gewonnen set de twee andere sets laten van Jeroen Reiniers(7-5/1-6/3-6). Dubbel van Van Erp/Vermeulen wisten toch een aantal games af te snoepen van Ehritt-Vanc/Hamers. Ook wisten Van Esch/Heijnen na een geslaagde positie van 1-6/1-4 toch de dubbel te winnen met 6-4/ 10-7. Eerste gemengde koppel Van Erp/Van Esch wisten helaas niet Ehritt-Vanc/Knauff aan het wankelen te brengen. De tweede mix werd cadeau gedaan. Daarmee werd de einduitslag 3-5 en dus een hele mooie tweede plaats voor 't Slotje, nadta er vorig jaar op het nippertje is gepromoveerd.