Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
FOTO'S

CDA op werkbezoek in Laarbeek

Politiek nieuws Fotoseries

Laarbeek - Leden van de Provinciale Statenfractie van het CDA brengen vandaag (vrijdag 8 juni) samen met Tweede Kamerlid Erik Ronnes een werkbezoek aan de gemeente Laarbeek. 

's Ochtends (10.00-12.00 uur) spreekt het gezelschap op het stadhuis met burgemeester Van der Meijden en wethouder Meulensteen over georganiseerde criminaliteit en ondermijning én over het Laarbeekse buitengebied. 

In de middag (13.15-15.00 uur) staat een gesprek over het woonbeleid op het programma in het Dorpshuis van Lieshout. Hier spreken de CDA'ers met vertegenwoordigers van de gemeente, dorpsraden en ouderenbonden over lokale woonvraagstukken, zoals oud kunnen worden in je eigen dorp. Het is een van de thema's waar Tweede Kamerlid Erik Ronnes zich in Den Haag hard voor maakt: ervoor zorgen dat senioren in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen en op de woningmarkt niet worden 'gepasseerd' door mensen van buiten de gemeente (die vaak weinig binding met de gemeente hebben en er na relatief korte tijd weer wegtrekken).

Aan het werkbezoek nemen behalve Haagse en provinciale politici ook plaatselijke CDA'ers uit Laarbeek deel. Marianne van der Sloot, fractievoorzitter van het CDA in de provincie Noord-Brabant: "Geweldig om in Laarbeek, de groenste gemeente van Europa, te gast te zijn. Tijdens dit werkbezoek bundelen we als CDA onze krachten om te kijken hoe we belangrijke thema's als ondermijning, de toekomst van het buitengebied en huisvesting van senioren zowel lokaal, provinciaal als landelijk kunnen oppakken. We zijn benieuwd wat er in Laarbeek leeft en hoe bijvoorbeeld Haagse en provinciale regels lokaal worden ervaren. Het wordt hoe dan ook een mooi en interessant bezoek."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding