Afbeelding

Clubkampioenschappen bij B.C. De Ganzeveer

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel – De laatste drie donderdagen van mei stonden bij badmintonclub De Ganzeveer in het teken van de clubkampioenschappen. Zowel bij de jeugd als de senioren werd er fel gestreden om de ereplaatsen. Ondanks de hoge temperaturen in de zaal hebben we ook dit jaar weer van een aantal goede en spannende partijen mogen genieten.

Jeugd
Bij de jeugdafdeling bestaan de clubkampioenschappen uit twee onderdelen. Op de eerste speelavond werd er een spellenparcours afgelegd. Bij elk spel konden punten verdiend worden en deze werden aan het einde van de avond opgeteld en opgeslagen voor de volgende ronde. De tweede avond stond in het teken van de singles, verdeeld over vier poules. Kay Quaedvlieg (jongens A), Joep Senders (jongens B) en Iris Beekers (meisjes A) wonnen al hun wedstrijden en wisten alle drie hun titel van vorig jaar met succes te verdedigen. Bij de meisjes was er dit jaar ook een B-poule. In deze poule mag Esther Houwen zich clubkampioen 2018 noemen, omdat ook zij al haar tegenstanders wist te verslaan.

Senioren
De senioren hebben drie avonden moeten strijden om te bepalen wie zich dit jaar clubkampioen mag noemen in de single en de dubbel. Op 17 mei werden de poulewedstrijden van de dubbels gespeeld. Een week later stonden de poulewedstrijden van de singles op het programma. Op de finaleavond, op 31 mei, vonden de eventuele kruisfinales plaats, gevolgd door de finales per onderdeel. In het enkelspel wist Mark van Melick voor het vierde jaar op rij de titel bij de heren A te winnen. Ook Nienke Houët wist haar titel met succes te verdedigen. Zij werd voor het derde jaar op rij clubkampioen bij de dames A en mag de wisselbeker dus houden. Bij de heren B mag Bas van de Greef zich, in zijn eerste jaar als lid van B.C. De Ganzeveer, de nieuwe clubkampioen noemen. Hij wist in de finale te winnen van de titelverdediger. Bij de dames B deed titelverdedigster Charlotte Hendriks dit jaar niet mee. Wendy Vlamings wist, na een moeizame poulefase, de titel na 2 jaar weer te heroveren door in de finale te winnen van de poulewinnaar.

Uitslagen 2018
Herenenkel A:
1. Mark van Melick, 2. Luc Musters, 3. Oskar Martens
Herenenkel B: 1. Bas van de Greef, 2. Rik Sanders, 3. Rob Boetzkes
Damesenkel A: 1. Nienke Houët
Damesenkel B: 1. Wendy Vlamings, 2. Jeannette Verbakel, 3. Manon van Deursen
Herendubbel A: 1. Oskar Martens en Sander van den Hemel, 2. Luc Musters en Stephan Smits, 3. Johan Manders en Nienke Houët
Herendubbel B: 1. Ludwig Davidson en Jeroen Segers, 2. Rob Boetzkes en Bart Sterken, 3. Bas van de Greef en Bart Kweens
Damesdubbel: 1. Jeannette Verbakel en Joyce van den Heuvel/Joan Pieloor, 2. Manon van Deursen en Anne van Dijck, 3. Wendy Vlamings en Michelle Driessen

Afbeelding