Frans Jansen (l) en Jan Zaagman (r) zijn de initiators van het buurtpreventieteam
Frans Jansen (l) en Jan Zaagman (r) zijn de initiators van het buurtpreventieteam Foto: Martin Prick

Aanmelden voor buurtpreventieteam Beek en Donk

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Ongeveer een maand geleden heeft de werkgroep buurtpreventieteam, vanuit de Dorpsraad Beek en Donk via DeMooiLaarbeekKrant een oproep gedaan, waarbij u zich aan kon melden als deelnemer aan het project buurtpreventieteam.

Inmiddels hebben zich al diverse mensen aangemeld. Het kan zijn dat u zich ook wel aangetrokken voelt om hier aan deel te nemen, maar dat, door allerlei omstandigheden, het er nog niet van is gekomen om u in te schrijven.

Na 18 juni wil de werkgroep buurtpreventieteam graag met de deelnemers aan tafel gaan zitten om de verdere plannen te bespreken. U kunt zich nog aanmelden via het inschrijfformulier op de website van de Dorpsraad Beek en Donk. Hier vindt u nog meer informatie.

De bedoeling van een buurtpreventieteam is om, door op gezette tijden door de buurten te 'surveilleren', zodoende allerlei vormen van overlast te verminderen en tevens mensen te attenderen op onveilige en gevaarlijk situaties. Het is zeker niet de bedoeling om politietaken over te nemen.

Wat wordt er van u verwacht?
U bepaalt zelf, in overleg met de groep hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent. Vaak hoeft het niet eens extra tijd te kosten, want: misschien loopt u al, met anderen of alleen, op vaste tijden een rondje. Dit zou dan mooi te combineren zijn met het buurtpreventieteam. Mogelijk hebt u langer plannen om wat vaker te gaan lopen, als extra beweging, maar het is er nog niet van gekomen of u hebt geen zin om in uw eentje te gaan. Dan biedt het buurtpreventieteam u de kans. U bent hondenbezitter en gaat toch regelmatig uw hond uitlaten. Ook hier liggen mogelijkheden om dit te combineren.

Denkt u bij uzelf: 'Dit lijkt me wel iets voor mij', meldt u zich dan aan en vul het inschrijfformulier in.