Afbeelding
Foto: Circus Freiwald- Gerhard Christian

Circus Freiwald in Beek en Donk

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Het circus is weer in de stad. De kleurrijke tent wordt samen met circuswagens en het grote dierenpark opgebouwd op het grasveld aan de Otterweg. Na de regio Meierijstad heeft nu Laarbeek de kans dit mooie circus te bezoeken. Zowel mens als dier zetten hun beste beentje voor om het hooggeëerd publiek van 15 t/m 17 juni een traditionele doch eigentijds geregisseerde voorstelling te presenteren.

Repeteren
De afgelopen wintermaanden is hard gewerkt om nieuwe acts in te studeren en bestaande nummers te voorzien van een nieuwe choreografie. Basis achter de gehele productie is de bekende circusfamilie Freiwald, een 9-koppig gezelschap dat zowel voor als achter de schermen het Nederlandse circusbedrijf runt. Hierbij heeft ieder zijn specialiteit, wat resulteert in een voorstelling met een ultramoderne lichtinstallatie, perfecte dierennummers en gewaagde acrobatiek.

130 minuten
Ruim twee uur duurt de voorstelling waarin alle facetten van het klassieke circus aan bod komen. Monika en Lutz Freiwald presenteren meerdere dierennummers met unieke combinaties van kamelen en lama's, Spaanse Stieren, boerderijdieren, pony's en edele paarden. Alle dieren zijn getraind op basis van beloning en genieten een uitstekende verzorging.

Acrobatische hoogstandjes worden geleverd in de piste met balans op de strakke draad en wervelende hoela-hoops, als ook in de nok van de 12- meter hoge tent. Daar schitteren Jennifer en Sharon aan het verticale koord, tussen zijden doeken en in de ringtrapeze.

Natuurlijk mag een clown in het circus niet ontbreken: samen met het publiek zorgt huisclown Jeffrey voor een gulle lach en de nodige, komische intermezzo's tussen de spannende optredens.

Verjaardag
Het klassieke circus viert wereldwijd zijn 250e verjaardag. In de 18e eeuw ontstond het circus met paardendressure in een Engelse piste. Later zijn daar clowns en acrobaten bij gekomen, en groeide het circus tot een van de populairste vormen van vermaak. Ook in de huidige tijd bezoeken jaarlijks ruim 1 miljoen Nederlanders een traditioneel circus met dieren!

Voorstellingen & kaartverkoop
Circus Freiwald geeft de volgende optredens: Vrijdag 15 juni om 17.00 uur, zaterdag 16 juni om 17.00 uur en zondag 17 juni om 14.00 uur. Vrijdag om 17.00 uur is de première en familiedag (alle kaarten €10,00 p.p.), op zaterdag om 17.00 uur (2 halen, 1 betalen) en zondag de afsluitende matinee om 14.00 uur. Informatie en kaartverkoop via www.circus-freiwald.nl, bij de Primera of vanaf 30 min. voor aanvang aan de circuskassa.