Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Musical KiKo in tropische sferen

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Uit de Dreef komt prachtig gezang. KiKo is bezig met de musical. Alle kinderen hebben er lang voor geoefend. Nu is het eindelijk zover. Ze mogen zingen en dansen en dat allemaal op het podium voor veel mensen.

De musical
In de musical wint de familie Stroop een reisje naar Jamaica. Want ze hebben namelijk de slagzin voor een bekend wasmiddel afgemaakt. Maar de grote concurrent van het wasmiddel is ook op het eiland en probeert hen te dwarsbomen. Komt dit allemaal wel goed? De zaal zit inmiddels goed vol. Achter de coulissen hoor je nog wat laatste overleg. Zodra het doek opengaat kan het eindelijk beginnen. Alle kinderen hebben een eigen rol in de musical. Ze mogen zingen, dansen en toneel spelen. En ze zijn er allemaal heel erg goed in. Samen maken ze van de musical een groot feest.

De sterren
Sara (8) en Kira (11) waren twee spelers in de musical. Ze hebben er lang voor geoefend en waren er helemaal klaar voor. Ze hebben hun tekst geleerd en hun dansjes ook geoefend. Ze hebben er veel voor gerepeteerd, in groepjes maar ook met z'n allen bij elkaar. Ze vinden het gelukkig ook niet meer zo spannend om op een podium te staan. Ze hebben het inmiddels al vaker gedaan. "De eerste keer was het wel spannend", vertelden de meisjes. De rollen zijn door de regisseuse uitgekozen de bijbehorende liedjes ook. "De liedjes hebben we veel geoefend. Hierdoor zitten ze precies in ons hoofd. Ook de teksten hebben we veel geleerd", vertellen Sara en Kira.

"Ik heb de teksten twee of drie keer overgelezen", legt Kira uit. "Zo zitten ze in mijn hoofd en weet ik precies wat ik op het podium moet vertellen." Gelukkig hebben we hele lieve begeleiders die ons goed kunnen helpen." En wat ze nou beide het leukste vinden? "Het toneelspelen" zeggen de meiden in koor. Misschien zien we ze later nog terug als grote musicalsterren op tv.