Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 7a4374
Foto: Martin Prick
Fotoseries

Geslaagde dertiende editie Dialectenfestival Lieshout

Lieshout - De 2018 versie van het Lieshouts dialectenfestival werd gezegend met prachtig weer en een groot aantal bezoekers, van wie de meesten door hun leeftijd gerechtigd waren om te constateren of vroeger inderdaad alles beter was dan tegenwoordig.

Opzet
Om even voor 12.00 uur staat harmonie Sint Ceacilia aangetreden voor de kiosk, waar burgemeester Frank van der Meijden samen met voorzitter Pieter de Baaij de dertiende versie van het dialectenfestival opent. "Jullie waren gewend, dat Wim Daniels het festival opende, maar die is verhinderd vandaag", legt de burgemeester uit, en vervolgens gaat hij in het dialect verder, waarbij het belang van het steeds vernieuwen van het festival wordt benadrukt. Voor het eerst kent het festival een schrijverswedstrijd en geen fotowedstrijd, maar het bekendste onderdeel is toch het straatgebeuren op zondag. "Het festival is met opzet compacter geworden", vertelt Guus Franssen, die bij de opzet van dit festival betrokken is. De loopafstanden zijn inderdaad korter, maar er staat tegenover, dat het geluid van de zanggroepen ook met elkaar concurreert. Wie een minder krachtige installatie heeft, moet af en toe een tandje bijzetten. Echter, het moet gezegd worden, doordat de organisatoren steeds rondlopen is het dicht bij elkaar staan van groepen nergens storend.

Lees meer in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 14 juni.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>