ASV'33 degradeert naar 5e klasse

Aarle-Rixtel - Het is ASV'33 niet gelukt om in de 4e klasse te blijven. In een tweestrijd met Milheezer Boys trok ASV'33 aan het kortste eind. Thuis werd met 1-3 verloren en het verschil van 2 doelpunten kon niet weggepoetst worden in de return (2-3 overwinning).

Een snel doelpunt was wenselijk in de returnwedstrijd om tot het gewenste resultaat te komen. En deze kwam er. In de 7e minuut was het Kevin van Schijndel die zich knap vrij speelde en een afgemeten voorzet gaf op Thijs van Uden, die de rood-witten naar een 0-1 voorsprong kopte. Heel lang kon ASV niet genieten van de voorsprong. Milheeze trok een minuut later de stand al gelijk. Er waren kansen over en weer om de score uit te bouwen maar scherpte ontbrak of een van de doelmannen voorkwam een treffer. Een kleine vijf minuten voor het rustsignaal was Milheeze dicht bij een voorsprong maar een hard schot trof gelukkig de doelpaal. Op slag van rust mocht ASV'33 nog aanleggen vanaf 20 meter, Ronnie Heijmans wist met deze vrije schop de doelman van Milheeze niet te verschalken.

Ook in de tweede helft hielden beide teams elkaar in evenwicht wat krachtsverhoudingen betrof. Het eerste schot op doel kwam van de gastheren, maar deze zeilde hoog over het Aarlese doel. Milheeze probeerde steeds meer de eindstreep te bereiken door irritante duikelingen en blessures te simuleren. ASV'33 paste enkele wissels toe en werd gevaarlijker. Toch duurde het tot de 77e minuut voordat ASV'33 weer een voorsprong nam, bij een goede actie van Rene de Vries knalde Ronnie Heijmans de bal onhoudbaar tegen de touwen 1-2. Nog een doelpuntje had ASV'33 nodig om een verlenging af te dwingen... Jordy Kuipers probeerde de doelman met een draaiballetje naar de verre hoek te verschalken maar had niet het gewenste resultaat. In de 88e minuut leek het doek voor ASV'33 definitief te vallen, een aanval van Milheeze over links was de aanleiding tot de gelijkmaker. De linksbuiten van de groen-witten nam de bal op zijn slof en via de tweede paal ging de bal in het Aarlese doel: 2-2. Toch rechte ASV'33 haar rug, en het was Ronnie Heijmans die in de 89e minuut de 2-3 liet aantekenen. Met nog een vijftal minuten blessuretijd te gaan was er weer hoop. Thimo vd Steen was met een hard schot nog het dichtst bij de benodigde vierde treffer, maar de doelman van Milheeze wist van geen wijken. Even later het laatste fluitsignaal van de in de tweede helft warrig leidende scheidsrechter, en de degradatie van ASV'33 was een feit.

Over de twee wedstrijden gezien had Milheeze het misschien wel verdiend, maar ze hadden twee ploegen aan het werk gezien die zeker aan elkaar gewaagd waren, en Milheeze is uiteindelijk de gelukkigste geweest. Vanaf deze plek de felicitaties aan Milheezer Boys, en voor ASV'33 uithuilen en proberen zo spoedig mogelijk de 5e klasse weer te verlaten.