Piet en Dora van Oosterwijk
Piet en Dora van Oosterwijk

Gouden paar Piet en Dora van Oosterwijk

Algemeen Algemeen

Beek en Donk – Het Huukske in Beek en Donk was afgelopen maandag de plek waar Piet en Dora samen met gezin, familie, vrienden en bekenden hun vijftigjarig huwelijksfeest vierden.

Handen uit de mouwen
Aan de keukentafel is het gezellig buurten met Dora en Piet. Twee vitale zeventigers die zich met hart en ziel inzetten voor de gemeenschap. Een groot goed realiseren ze zich, met goede gezondheid en geest. Stilzitten is geen optie. Trots tonen ze de prachtige tuin, maar daarnaast doen ze vrijwilligerswerk voor diverse verenigingen en organisaties. Op tafel staat de vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek en een bronzen speld te pronken. Piet ontving deze afgelopen week voor vijftig jaar actief zijn bij de EHBO. Maar ook de tafeltennisclub, WISH, zaalvoetbal, bond van ouderen, basisschool de Raagten en de parochie kunnen op hulp van het echtpaar rekenen. "Van het een komt het ander", lacht Piet en Dora vult hem aan. "We bekijken het van dag tot dag. Achter de geraniums zitten is er nog niet bij." Trots vertellen ze over de kinderen en kleinkinderen en de bijzondere baan van dochter Jolanda, waaraan Dora een bijzondere 'baan' te danken heeft. Jolanda is veiligheidscoördinator bij Jong PSV. Dora gaat met haar mee bij uitwedstrijden. Ook voor PSV steekt Dora vol overgave haar handen uit de mouwen.

Bijna vijftig jaar in Beek en Donk
Piet komt oorspronkelijk uit Molenschot in West-Brabant. Zijn ouders verhuisden naar de Mortel, waar ze een boerenbedrijf hadden. Dora groeide op in Someren in een gezin met veertien kinderen. Ze was een van de jongsten. In de Walsberg, bij Danszaal Van der Putten, zagen Piet en Dora elkaar voor het eerst en sloeg de vonk over. "We hebben krek één jaar en één dag gevreeën", lacht Piet. "Ik reed in die tijd met mijn brommer naar Someren." Dora lacht ondeugend; "Je reed er heel wat goei voorbij." Uiteindelijk trouwde het stel in Someren-Eind in de kerk omdat daar ook de acht zussen van Dora getrouwd waren. Het jonge paar woonde nog een jaar in bij de ouders van Dora in Someren. Naast zijn werk bij AWB (Apparaten Warmte Bouw) in Beek en Donk, werkte Piet ook mee bij zijn schoonouders op de boerderij. Gelukkig vond het stel een huis in Beek en Donk en daar zijn de kinderen Jolanda, Sjonni en Pascal geboren. Samen met de kleinkinderen die van één tot 25 jaar oud zijn, genieten ze daar al bijna vijftig jaar van hun gezin en hopen dat nog lang te doen.

Afbeelding