Afbeelding

Team Twaalf25 boekt groot succes tijdens Alpe d'HuZes

Algemeen Algemeen

Mariahout - De vriendengroep Team Twaalf25 (met teamleden Serge van Hout, Geert van Doorn, Joris Dekkers, Maarten Gilsing, Bart Donkers en Elke Dekkers) uit Mariahout heeft afgelopen donderdag 7 juni deelgenomen aan Alpe d'HuZes in Frankrijk. Tijdens dit evenement beklimt iedere deelnemer de 14 km lange Alpe d'Huez tot maximaal zes keer door te wandelen, hardlopen of fietsen.

Met een grote groep supporters uit Mariahout en omstreken zijn zij die week afgereisd om de teamleden aan te moedigen tijdens het beklimmen van de legendarische Alpe d'Huez. De saamhorigheid en sfeer maken dat het evenement aanvoelt als één grote familie die komt voor hetzelfde doel.

Na een stevig pannenkoekenontbijt rond 3.30 uur, klonk om 4.30 uur het startschot. Er viel helaas een drupje regen. Ondanks het weer is de eerste klim de mooiste, het is nog donker. Door alle fietsverlichting is de berg helemaal verlicht. Langs de weg hangen vele spandoeken met foto's van strijders en overledenen en er staan honderden herdenkingskaarsen met persoonlijke teksten die de sfeer compleet maken. Geen lekke banden of andere mankementen dus de eerste beklimmingen gaan soepel. In de middag trekken de wolken weg en er komt een zonnetje tevoorschijn. Door vermoeidheid in combinatie met een felle zon van een graad of 27 is genoeg eten en drinken dus erg belangrijk. In verschillende bochten staan dj's met opzwepende muziek en vele vrijwilligers met bekers bouillon, stukjes fruit of peperkoek om de hongerklop te voorkomen. Duizenden supporters staan langs de kant om alle deelnemers aan te moedigen en een welbekend 'Hermannetje' te geven. Aan het eind van de middag komen alle teamleden van team Twaalf25 onder luid gejuich binnen druppelen en hebben zij na een lange dag een fantastische prestatie neergezet. Geert, Joris en Elke hebben de Alpe d'Huez 4x beklommen, Maarten 5x, en Serge en Bart 6x.

Nog niet al het sponsorgeld is gestort maar ze hebben inmiddels al een bedrag van ruim €21.500 opgehaald voor het KWF. Vanuit alle hoeken hebben zij steun gehad, hoogtepunt na hoogtepunt. Alle evenementen hebben flink wat geld opgeleverd maar ook de donaties van bedrijven, verenigingen, groepen en individuen tikten flink aan. Alle sponsoren willen zij nogmaals bedanken voor dit prachtige bedrag zodat men kanker met zijn allen de wereld uit helpen.