Afbeelding
Foto: Simon van Boxtel

Muziek verbindt: amateurmusici en profs ontmoeten elkaar

Algemeen Muziek

Aarle-Rixtel - Het amateurorkest harmonie De Goede Hoop ontvangt zondag 17 juni om 14.30 uur in MFC De Dreef te Aarle-Rixtel de professionals van philharmonie zuidnederland voor een gezamenlijk concert. De laatste weken hebben er al enkele artikelen in DeMooiLaarbeekKrant gestaan. Maar harmonie De Goede Hoop wil aan de vooravond van dit concert nogmaals de kans benutten om uit te drukken hoe bijzonder dit HAFA concert is.

Voorzitter Ronald Meijer: "Het is een unieke kans samen met een professioneel symfonieorkest in de eigen Laarbeekse gemeenschap een optreden te verzorgen. De samenwerking met philzuid in dit project heeft een bijzonder positieve uitwerking gehad op onze vereniging en onze orkestleden". Medeorganisator Maurice van Falier: "Bij de verzorgde workshops en het werken met een professioneel solist op cello hebben onze spelende leden handvaten gekregen om het publiek te pakken met muziek. De philharmonie zuidnederland heeft ons enorm gestimuleerd om – op ieders eigen wijze en mogelijkheid – het maximale te bieden voor het publiek. Immers; zonder publiek geen bestaansrecht. Dat geldt voor zowel amateurs als professionals. De philharmonie heeft ons getoond erg betrokken te zijn bij de amateurmuziek in Brabant en Limburg".

De philharmonie zuidnederland bevestigd dit in haar persberichten: "De impact van een symfonieorkest op de regio is vele malen groter dan dat wat zich binnen de muren van de concertzaal afspeelt. Wij zijn namelijk hét symfonieorkest van en voor Zuid-Nederland en tot in de haarvaten aanwezig in de samenleving. Daarom zijn we bijzonder trots op alle HAFA concerten die wij in heel Zuid-Nederland spelen met lokale fanfares, harmonieën en orkesten. Daarbij geven we jeugdige supertalenten een geweldig podium om te soleren bij een professioneel symfonieorkest en de dirigenten van de verenigingen een mogelijkheid om ons orkest te dirigeren. Omgekeerd kunnen de verenigingen kiezen voor een musicus uit ons orkest om bij hen te soleren. En dat alles binnen de dorps- of stadsgrenzen van de vereniging, want de concerten spelen zich meestal af in de lokale verenigingsgebouwen, sporthallen of kerken. Zo willen we laten zien er voor heel Noord-Brabant en Limburg te willen zijn en dat muziek verbindt".

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via de site van harmonie De Goede Hoop: www.harmonie-dgh.nl, plaatselijk bij Snoeperij Jantje aan de Wilhelminalaan in Aarle-Rixtel. Zondagmiddag zijn er ook nog kaarten verkrijgbaar aan de ingang van zaal MFC De Dreef. De harmonie hoopt u aldaar te begroeten!