Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: bbf1f5
Gemeente

Mestopslag in Mariahout stilgelegd

Mariahout - Het college van burgemeester en wethouders heeft de mestopslag bij een fouragebedrijf in Mariahout stilgelegd. Het bedrijf heeft vergunning voor de opslag van 8.000m3 mest. Er ligt ongeveer 30.000 m3.

Na klachten van omwonenden is het bedrijf gecontroleerd. Daarbij bleek vorige week dat er teveel mest werd opgeslagen, deze niet was afgedekt en niet gecompartimenteerd was. Ondanks de aanschrijving om met de aanvoer te stoppen en de opgelegde dwangsom, ging de ondernemer door met het opslaan van mest. "Het bewust overtreden van regels accepteren we niet en dan treden we op", zegt burgemeester Frank van der Meijden. "Het probleem van een tekort aan opslag elders, kun en mag je niet zonder overleg afwentelen op de omwonenden van dit bedrijf. Zeker niet als we al hebben aangegeven dat de aanvoer moet stoppen."

De gemeente heeft hier nauw samengewerkt met de Omgevingdienst Zuid Oost Brabant.

De ondernemer heeft naar aanleiding van deze actie inmiddels toegezegd dat er geen mest meer wordt aangevoerd en dat de op het perceel aanwezige mest conform de afspraken en de geldende milieuvergunning blijvend zal worden afgedekt. De ondernemer, de gemeente en de omgevingsdienst zijn op dit moment in overleg over op welke wijze de situatie op het perceel zo spoedig mogelijk weer in overeenstemming wordt gebracht met de milieuvergunning. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>