Afbeelding

Openluchttheater Mariahout klaar voor drukke maand

Algemeen Evenementen

Mariahout – In het Openluchttheater van Mariahout staan verschillende evenementen gepland in de maand juli. Zo worden onder andere de sprookjes 'De kleine zeemeermin' en 'De avonturen van Pinokkio' opgevoerd. Zaterdag 14 juli vindt het Roekenrock minifestival plaats en de Tribute To The Cats Band vullen het theater met de bekende catssound op zondagmiddag 22 juli.

De kleine zeemeermin - Toneelvereniging Mariahout
Een verfrissende duik in het water zal het theater goeddoen. Alhoewel... In dit eigentijdse sprookje, vertolkt door Toneelvereniging Mariahout, trotseert de 'Prins van het Land', Kaap de Zoete Hoop op zoek naar kibbeling. Hij schept echter achter het net en vangt; de dochter van de Koningin van de Zee. Arials' strenge moedermeermin wil hier niks van weten maar gelukkig is daar de 3-koppige zeeheks… Deze voorspelling speelt op zondag 8 juli, 14.30 uur, zaterdag 21 juli, 19.00 uur en op donderdag 26 juli om 14.30 uur.

De avonturen van Pinokkio
Om in de sprookjessfeer te blijven, komt op donderdag 12 juli het alom bekende verhaal van Carlo Callodi uit 1883 naar het Openluchttheater. Pinokkio stort zich in allerlei avonturen in zijn reis om een echte jongen te worden.

Ook zo benieuwd of dit goed afloopt? Ga deze zomer mee op ontdekkingstocht met het eigenwijze jongetje dat Pinokkio heet!

Roekenrock - Minifestival
Vervolgens mogen op zaterdag 14 juli je wangen opkrullen van plezier tijdens Roekenrock. Want wanneer men één kraaiachtige in de buurt ziet zal dat onheil brengen, maar zijn er twee leden van deze vogelfamilie in je omgeving, dan brengt dat juist geluk. Laat die bandjes dus maar neerstrijken in het theater! Tamarin Desert, Hallo Venray en Cymbaline veroveren steeds meer poppodia, maar gelukkig komen ze ook nog de ongenode gasten uit het Openluchttheater verjagen.

Tribute To The Cats Band
Daarnaast is Openluchttheater Mariahout blij vereerd dat de Tribute To The Cats Band hun theaterseizoen in Mariahout afsluit. Na een indrukwekkend optreden vorig jaar, komen zij wederom het theater vullen met de bekende Catssound. 'Vaya con dios', 'Scarlet ribbons', 'What a crazy life' en 'Jukebox' laten op zondagmiddag 22 juli je de jaren '60 en '70 herleven.