Tweede elftal Sparta'25 handhaaft zich

Beek en Donk - In de finalewedstrijd in de nacompetitie voor handhaving in de reserve eerste klasse heeft Sparta'25 2 gewonnen in Overloon van SSS'18 met 2-3.

Sparta'25 startte als een duvel uit een doosje en kwam binnen enkele minuten al op 0-1 door een doelpunt van good-old Thijs Kluijtmans na een lange bal van achteruit. Zijn ervaring en klasse druipt er nog steeds vanaf. Daarna had Sparta'25 de wedstrijd redelijk onder controle. Uit een hoekschop kwam SSS'18 plots op 1-1. De bal viel bij de tweede paal waar de groenwitten niet staan op te letten en waar SSS'18 eenvoudig kon binnentikken. Sparta'25 bleef in de eerste helft de bovenliggende partij. De as met Ron van Vijfeijken, Nick van Erp en Thijs Kluijtmans vormde een belangrijk fundament voor de groenwitten. Een fantastische goal van Robertino van Lieshout zorgde dat Sparta'25 met een 1-2 stand kon gaan rusten.

Na de thee kwam SSS'18 goed uit de startblokken. Met lange mensen en lange ballen namen zij het initiatief en de 2-2 zorgde voor hernieuwde spanning in de wedstrijd. Robertino van Lieshout stak echter zondag in een bloedvorm en zorgde met zijn tweede doelpunt voor een 2-3 voorsprong. Het einde van de wedstrijd was spannend en Sparta'25 ontsnapte aan een verlenging toen een vermeende penalty niet werd toegekend aan SSS'18. Een terechte beslissing overigens van de scheidsrechter.

Winst voor de mannen van Mischa Werdens zorgt voor handhaving in de reserve eerste klasse. Nu genieten van een welverdiende rust en volgend jaar deze nacompetitie in ieder geval voorkomen. Proficiat namens Sparta'25 en supporters.