Afbeelding

'Transitie naar lokale duurzaamheid' Film in Kouwenbergs kerkje

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - In het Kouwenbergs kerkje wordt donderdag 28 juni de documentaire 'Voices of Transition' vertoond. Voices of Transition is een documentaire over o.a. voedselsoevereiniteit en de mondiale beweging van de Transition Town-initiatieven. Deze film weerspiegelt de belangrijke veranderingen die plaatsvinden bij lokale gemeenschappen.

De landbouwsector heeft grote moeite zich aan te passen aan de uitdagingen van duurzaamheid, het opraken van olie en andere fossiele brandstoffen dwingt tot duurzame energievoorzieningen, de herhaalde (economische) crisissen verlangen een fundamenteel omslag t.o..v. de heersende groei-economie, mobiliteit, wonen en werken... Hoe kunnen gemeenschappen zich reorganiseren om beter, positiever en duurzamer het hoofd te bieden aan onze veranderende samenleving? Transition Towns zijn stadswijken, kleine steden en dorpen waarin groepen burgers samenwerken uit bezorgdheid over Peak Oil, klimaatverandering, de voedselcrisis en de financiële/economische crisissen. Door initiatieven te ontplooien in de eigen omgeving wil men de lokale zelfvoorzienendheid en veerkracht van de burgers vergroten, waardoor ze minder afhankelijk van fossiele brandstoffen worden.

Maar naast thema's als landbouw en energievoorziening krijgen ook thema's als mobiliteit, lokale economie, kleinschalige zorg, leefbaarheid, enz. steeds meer aandacht. Men werkt met lokale oplossingen die men zelf lokaal kan uitvoeren. Deze documentaire schetst de aftrap. Iedereen is welkom op deze filmavond. Aanvang 20.30 uur.