Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 73d207
Foto: Joost Duppen
FOTO'S Fotoseries

Relaxte avond in Openluchttheater Mariahout met Paul Simon Tribute band

Mariahout – Rasmuzikanten Harry Hendriks (gitaar en zang), Mike Roelofs (toetsen), Arthur Lijten (slagwerk) en Guus Bekker (bas) brachten afgelopen vrijdag het publiek in vervoering met hun uitvoering van de soundtrack van 'One Trick Pony', een film met spel en muziek van Paul Simon.

Magisch theater
Middernacht is allang gepasseerd als geluidsman Niels de laatste kabels in zijn busje laadt. Net als het publiek heeft hij van de avond genoten. Het is namelijk niet de eerste keer dat hij dit theater bezoekt. Zowel hij als leden van de band verzorgden al eerder optredens met Dimitri van Toren en Gerard van Maasakkers. "Dit theater heeft iets magisch", vertelt Niels. "Telkens als we hier optreden daalt er een bijzondere sfeer neer. Windstil, een aandachtig publiek, het voelt goed." Op de warme klanken van Harry Hendriks' stem laten de honderdvijftig bezoekers zich meevoeren in een ontspannen zomeravondsfeer. De keuze om naar het kleine podium, bij het horeca-paviljoen, te verhuizen valt goed. Genietend van een drankje zie je de hoofden van de toeschouwers op de maat van de muziek meeknikken. Vóór de voorstelling hebben sommige bezoekers even in het grote theater gezeten. "Gewoon uit nostalgisch oogpunt", lacht een man uit het publiek. "We bezochten vroeger met de kinderen dit theater." In het grote theater, waarin duizend toeschouwers kunnen, zou een klein publiek verloren zitten. Rondom het kleine podium creëert de band een intieme sfeer.

Meedoen is verplicht
Harry Hendriks neemt het publiek mee in zijn verhalen. Hij maakt grappen over het bestaan van een beroepsmuzikant die 'toch verder niets te doen heeft' en geeft uitleg over het album van Paul Simon. Bandleden genieten zichtbaar van het optreden en zijn ook solistisch sterk. Vooral het fluitconcert van pianist Mike is onnavolgbaar. Vrienden onder elkaar die het publiek willen dienen. In dat publiek een aantal bekenden, waaronder een Vlaamse fan die speciaal naar Mariahout afgereisd is. Met regelmaat worden strofes uit liederen meegezongen en -geklapt. Mensen genieten intens. Tijdens 'Fifty ways to leave your lover' vangt Harry in het voorbijgaan nog een mug uit de lucht. Alles kan in de openlucht. Natuurlijk kan het nummer 'Graceland' niet achterblijven en ook ontroerend is het eerbetoon aan de onlangs overleden Rinus Raaijmakers, die samen met een aantal bandleden één van 'De Vaste Mannen' van Gerard van Maasakkers was. Rinus schreef onder meer mee aan het nummer 'D'n boom', een nummer over Gerards vader. "Gerard van Maasakkers stond hier op te treden", weet geluidsman Niels. "Bij het inzetten van het nummer 'D'n Boom' begonnen de takken van een hoge boom te ritselen. Dit theater heeft iets bijzonders."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>