Stuw bij de Donkervoortse Loop
Stuw bij de Donkervoortse Loop Foto: Anita Slaats-Damen

Anita Slaats-Damen vertegenwoordiger van Laarbeek bij waterschapsbestuur Aa en Maas

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Na een overdaad aan publiciteit over de gemeenteraadsverkiezingen, heeft men het nu al weer over de volgende verkiezingen. Voor Provinciale Staten en vooral voor de Eerste Kamer, omdat de statenleden daarover gaan. Die volgende verkiezingen zijn pas volgend jaar, 20 maart. Wat minder bekend is, is dat er die dag ook gestemd mag worden voor de waterschapsbesturen.

Maar waterschap, wat is dat, wat doen die en wat heb je eraan?
Het waterschap zorgt onder andere voor afvoer van regenwater, bescherming tegen overstroming, zuivering van rioolwater en ook voor aanvoer van extra water voor de landbouw. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor gezonde sloten en beken.

In Laarbeek heeft het waterschap, samen met de gemeente, de afgelopen jaren van de Goorloop weer een mooie beek gemaakt. In de Donkervoortse Loop bij Ginderdoor is bij een stuw een doorgang voor vissen gemaakt. Langs de N279, 'de paardenweg' zijn ze bezig om in een nat laaggelegen gebied een wateropslag-terrein te maken. Hier is het de bedoeling om na veel regen, water op te sparen voor drogere tijden. Ook bij de actie 'tegel eruit, plant erin!' van de gemeente is het waterschap betrokken.

De enige vertegenwoordiger van Laarbeek bij het waterschapsbestuur van Aa en Maas is mevrouw Anita Slaats-Damen. Zij is commissielid voor de Algemene Waterschapspartij. Dit is een landelijke organisatie die, zonder politieke belangenverstrengeling, streeft voor goed waterbeheer met betrokken deskundige bestuurders. Opmerkingen uit de omgeving, maar ook mensen die mee willen helpen zijn zeer welkom.

Informatie over de Algemene Waterschapspartij en contactgegevens kunt u vinden op de website www.AWP.nu.