Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: d961d8
Foto: Joost Duppen
FOTO'S Fotoseries

KPJ Zeskamp: altijd een garantie voor spektakel

Beek en Donk - Een mooi, zonnig en sportief weekend, dat was het afgelopen weekend op het terrein van de KPJ in Beek en Donk. Hier werd voor de 26e de zeskamp gehouden. Op zaterdag mocht de basisschooljeugd aantreden. Een dag later was er de dorpszeskamp voor de iets oudere generatie.

Voorbereidingen
''In november hebben we de eerste vergadering en wanneer we de zeskamp naderen hebben we meer vergaderingen'', vertelt Suze van Berlo, lid van de organisatie van de zeskamp. ''We bedenken dan de spellen, vaak komen de spellen meerdere jaren terug, denk bijvoorbeeld aan het modderbad of het kratjes stapelen met de hijskraan. We bedenken de spellen vaak met onze sponsoren. Zo'n drie weken voor de zeskamp beginnen we met het opbouwen van de verschillende spellen. Daarmee zijn we heel wat avonden bezig, maar dat is ook wel erg gezellig.''

Scholenzeskamp
Op zaterdag was de scholenzeskamp, hier deden groepjes mee van verschillende basisscholen uit Laarbeek. Kinderen vanaf groep vijf mogen met deze zeskamp meedoen. Op de zaterdag zijn er twee categorieën, één voor de groepen 5 en 6, en één categorie voor de groepen 7 en 8. ''Wij vinden het heel erg leuk om met de zeskamp mee te doen, er zijn heel veel waterspellen, dat vinden wij heel erg leuk. Maar het allerleukste vinden wij het modderbad, daar worden we lekker vies'', aldus een groepje jongens uit Beek en Donk. De spellen worden begeleid door leden van de KPJ. Er zijn vijftien spellen en het Rode Draadspel, waarbij één teamlid moet proberen een staafje vast de klemmen met twee stokken met een rondje eraan. Je kan winnen door zoveel mogelijk punten te behalen met alle spellen.

Uitslag groep 5/6:
1. De coole appels, 2. Revenge of the wolves, 3. De moffelbende

Uitslag groep 7/8:
1. Fortnite gang, 2. Amazing 8 – 1, 3. De duimpjes

Dorpenzeskamp
Op zondag vond de dorpszeskamp plaats. Hier konden vriendengroepen, families en andere groepen aan meedoen. Ook hier waren er twee categorieën, de categorie 12 tot en met 15 en de categorie 16+. De hele dag hing er een leuke sfeer op het terrein van de KPJ en deed iedereen goed mee aan de spellen. Omdat iedereen heel fanatiek bezig was, maakt het deelnemen aan de zeskamp nog leuker. Ook bij deze zeskamp waren er vijftien spellen, sommige spellen waren dan wel net wat moeilijker gemaakt dan bij de basisscholenzeskamp. Naast de vijftien spellen was hier ook het 'rode draadspel'.

Uitslag 12-15:
1. Verrekes lui, 2. The flash, 3. The legends never die

Uitslag 16+:
1. Bie-happy, 2. Sportcentrum Coach, 3. The Expendables

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>