Afbeelding

Piet en Corry van den Elsen 50 jaar getrouwd

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Op donderdag 28 juni zijn Piet en Corry van den Elsen uit de Margrietstraat 50 jaar getrouwd. DeMooiLaarbeekKrant kijkt met hen terug. Corry en Piet praten openhartig. Hun verhaal is bepaald geen sprookje. Maar uiteindelijk komt alles toch weer goed op zijn pootjes terecht.

Piet en Corry
Hun woning hangt van onder tot boven vol met schilderijen. Verzamelen, dat is Piet zijn hobby. Piet is geboren op 22 januari 1942, in Helmond. Corry is geboren op 18 augustus 1948. Ze is opgegroeid 'op de Donk'. Piet en Corry trouwden op 28 juni 1968 in Rozenburg bij Rotterdam. Ze kregen tijdens hun huwelijk twee kinderen: Toon, die werkzaam is als taxichauffeur en Anita, die als burger een functie vervult in de beveiliging op Eindhoven Airport. "Wij zijn apetrots op allebei", zeggen ze beslist.

Vroeg aan het werk
"Ik ben op mijn dertiende begonnen met werken, want mijn moeder kon dat geld best gebruiken", vertelt Piet. "Uiteindelijk kwam ik terecht bij het leggen van pijpleidingen en het bouwen van waterzuiveringsinstallaties. Dat verdiende goed." Corry: "Ik ben op mijn zestiende begonnen achter de bar in het café van Dikke Miet in Aarle-Rixtel. Later heb ik bij de familie Prinsen nog 38 jaar als hulp in de huishouding gewerkt."

Feestneus
De goedverdienende Piet was vaak te vinden in het roemruchte café van Dikke Miet. "Het was een rustige knappe jongen", zegt Corry, terwijl ze een foto uit die tijd laat zien. "Inderdaad", geeft DeMooiLaarbeekKrant toe. "Zelfs met die lange haren en die weelderige baard!"

"Er waren d'r zeker nog vijf meer die een oogje hadden op die knappe zestienjarige achter de bar", lacht Piet. "Maar dit Pietje ging ermee vandoor!"

Verkering en huwelijk
Over verkeringstijd praten ze liever niet. Piet bleef voor het milieu waar Corry van afkomstig was, een buitenstaander, een 'burger'. "Dat leverde grote problemen op", zucht Corry. Om die uit de weg te gaan, vestigden Piet en Corry zich in Rozenburg en later in Spijkenisse bij Rotterdam. In Rozenburg zijn ze getrouwd. De twee getuigen waren kennissen van het gezin waar ze in de kost waren. Na de plechtigheid had het kosthuis gezorgd voor soep en broodjes. Het regende pijpenstelen. In oktober werd Toon geboren. "Een 'moetje' dus", stelt DeMooiLaarbeekKrant vast. "Nee, een 'expresje'", lacht Corry. "Tussen Piet en mijn familie is het later trouwens ook allemaal weer goed gekomen hoor!"

Goud
Hun huwelijk hield, tot verrassing van iedereen, al die jaren, moeiteloos stand. "Misschien hou je het wel een paar dagen met hem vol", had de moeder van Piet nog gezegd. Op vrijdag 29 juni gaan ze met kinderen en kennissen gezellig ergens eten. "Voor de rest laten we ons die dag verrassen", zeggen ze eensgezind. DeMooiLaarbeekKrant wenst het gouden paar een mooie dag toe. Ze hebben het dik verdiend.

Afbeelding