Afbeelding

Bert Manders opnieuw 'Clubkampioen Single 2018' bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout heeft wéér een andere clubkampioen bij de senioren. Bert Manders heeft de wisselbeker overgenomen van (de afwezige) Ruud van Vijfeijken door in de grote finale zijn broer, Wouter van Vijfeijken te verslaan. Zo maakt de wisselbeker zijn naam méér dan waar door de laatste jaren steeds van eigenaar te veranderen.

Deelnemersveld
De 'Clubkampioenschappen Single' bij de senioren van Badminton Club Lieshout zijn al jaren alleen nog maar een mannenaangelegenheid. Ook zijn deze 'Clubkampioenschappen Single' de laatste jaren alleen nog maar een aangelegenheid voor 'de allerbesten'. Daar is dit jaar verandering in gebracht. Door het toernooi te verplaatsen van een toernooi-zondag naar een aantal speelavonden én een aantal klassen in te voeren is het deelnemersveld behoorlijk gegroeid.

A-poule
In de A-poule was er een uitgedund deelnemersveld vanwege de afwezigheid van de-nu-ex-kampioen Ruud van Vijfeijken op de tweede speelavond. Om die reden werden alle uitslagen tegen hem door de toernooileiding uit de telling gehaald. Een tegenvaller voor Laurence Roijackers, die immers prima had gepresteerd tegen de aftredende kampioen. Nadat de deelnemers aan deze A-poule een halve competitie tegen elkaar hadden gespeeld werd de balans opgemaakt en kwam de indeling van de finalepartijen naar boven. In de kleine finale (om brons) won Laurence Roijackers van Jeroen van der Heiden, waardoor hij het verdiende 'brons' in ontvangst mocht nemen. In de grote finale (om goud) was Bert Manders deze keer onverslaanbaar. Hoezeer runner-up Wouter van Vijfeijken het ook probeerde; hij kwam niet in de buurt bij een ongenaakbare Bert Manders. Na een 15-21 en een 14-21 mocht hij dan ook, voor de tweede keer in zijn badminton-carrière, de wisselbeker in ontvangst nemen en het hele komende jaar de eretitel 'Clubkampioen Single 2018' koesteren.

B-poule
De deelnemers in de B-poule hebben een complete competitie tegen elkaar gepeeld, met een uit- én een thuiswedstrijd. Hierdoor was de kans op 'revanche' goed mogelijk. In deze poule stak Stan van Vijfeijken boven de rest uit. Hij zwemt een beetje tussen de A en B poule in, en was door de toernooileiding in de B-poule ingedeeld. Daar won hij uiteindelijk alle partijen en eindigde hij dus bovenaan. Onder hem werd flink gestreden en kwam Kees van Kollenburg op een zéér verdiende tweede plaats uit. Achter hem vocht Tim van Bommel, met name door een prima 'tweede avond', zich naar een mooie, gedeelde derde plaats. Deze derde plaats deelde Tim met een vol-passie-spelende Stefan Scheepers. Poule B werd uiteindelijk afgesloten door Wilco van den Bosch die op een vijfde plaats eindigde, maar tóch twee goede overwinningen haalde.

Clubkascampagne
Bij de prijsuitreiking bleek dat totaal 60 stemmen zijn uitgebracht op Badminton Club Lieshout. Omdat één stem €3,96 waard bleek te zijn (€100.000,= gedeeld door het totaal aantal uitgebrachte stemmen) heeft Badminton Club Lieshout ter plekke een cheque voor liefst €237,60 in ontvangst genomen. Uiteraard was de penningmeester in haar nopjes met deze sponsoring, die iets lager dan afgelopen jaar, maar nog steeds veel hoger dan voorheen uitvalt.