Afbeelding

Speciaal tafeltennisprogramma voor kinderen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Met als doel de instroom van jeugd bij tafeltennis te bevorderen heeft de Nederlandse Tafeltennis Bond een speciaal programma ontwikkeld voor kinderen: Table Stars. Table Stars is een leuk lesprogramma voor kinderen van 6 - 12 jaar, de basisschoolleeftijd. Op een leuke en uitdagende wijze komen kinderen in aanraking met de tafeltennissport.

Door de gevarieerde oefenstof en spelelementen krijgen kinderen spelenderwijs belangrijke vaardigheden aangereikt die ertoe leiden dat de oog-hand-coördinatie verbeterd wordt, het vermogen om te kunnen concentreren toeneemt en de fijne motoriek gestimuleerd wordt op deze jonge leeftijd. Het lesprogramma is zo opgezet dat deze zowel met als zonder tafeltennistafel uitgevoerd kan worden. Daarmee is Table Stars uitermate geschikt om als vervanging van de gymles aan te bieden op de basisschool of als extra activiteit voor een buitenschoolse opvang.

Woensdag 20 juni zijn 4 leden van TTV Een en Twintig opgeleid tot Table Stars Trainer. Deze opleiding werd verzorgd door Mari de Graaf, de Nederlandse bondscoach van de Argentijnse tafeltennisjeugd. De opleiding werd gegeven bij TTV Stiphout, ook tafeltennisverenigingen uit Mierlo, Veldhoven, Eindhoven en Aarle-Rixtel waren daarbij aanwezig.

Volgens Jeroen Engelhart, voorzitter van TTV Een en Twintig, is het een prima initiatief om de Laarbeekse jeugd meer te laten tafeltennissen. Bovendien wordt het succes versterkt doordat verschillende tafeltennisverenigingen in de regio actief met dit project aan de gang gaan.

De trainers van TTV Een en Twintig hebben nieuwe inspiratie opgedaan voor hun trainingsoefeningen, hetgeen de deelnemers vanaf volgend seizoen zeker merken.

"Juist omdat alle oefeningen ook zónder tafeltennistafel kunnen worden uitgevoerd, is Tabel Stars in veel situatie bruikbaar om kinderen met tafeltennis in aanraking te laten komen. Daarnaast biedt Table Stars verrassende oefeningen waar kinderen veel plezier aan beleven.", aldus Jeroen Engelhart.

De komende periode gaat TTV Een en Twintig zich oriënteren op welke wijze met scholen en buitenschoolse opvang organisaties kan worden samengewerkt om het Table Stars Project ook in Beek en Donk een vervolg te geven.

Vakantieperiode
Vanaf maandag 9 juli tot en met 13 augustus is de tafeltennishal op maandagavond gesloten. Op donderdagen is de zaal gewoon open en kan van 19.00 tot 22.00 uur getafeltennist worden.

Donderdag 28 juni vindt in de Tafeltennishal aan de Rollerhal een einde-seizoens-toernooi plaats. Vanaf maandag 20 augustus starten de trainingen op maandag voor de jeugd (van 19.00 tot 20.00 uur) en voor de senioren (van 19.30 tot 20.30 uur). Deze data zijn allemaal terug te vinden op website van TTV Een en Twintig www.ttveenentwintig.nl.