Afbeelding

Overblijfmoeders De Heindert in het zonnetje gezet

Algemeen

Aarle-Rixtel - Bij basisschool de Heindert in Aarle-Rixtel gaat volgend schooljaar iets belangrijks veranderen want dan wordt er een continurooster geïntroduceerd. Dit wordt geïmplementeerd naar aanleiding van een enquête die onder de ouders van de leerlingen werd gehouden waarbij de meerderheid voor een continurooster koos.

De invoering van het continurooster heeft gevolgen voor zowel de leerlingen als de leerkrachten en de ouders. Voor een bepaalde groep heeft het een nog ingrijpender gevolg: de overblijfmoeders zijn niet meer nodig.

Tot op heden kregen de leerlingen de mogelijkheid om op school over te blijven tijdens de middag pauze. Dit gebeurde in de BSO ruimtes van kindcentrum de Klimop, onder leiding van medewerkers van de stichting GOO en de overblijfmoeders. Deze moeders hebben jarenlang voor de kinderen gezorgd terwijl ze aten en buiten speelden, altijd met een grote portie toewijding en vriendelijkheid. Dat deze periode nu werd afgesloten mocht uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan.

Op donderdag 21 juni hield het team van basisschool de Heindert een feestelijk avondje om de leden van de Oudervereniging, de MR en de overblijfmoeders te bedanken voor al hun inzet het afgelopen schooljaar. Op een bepaald moment werden de overblijfmoeders het podium op gehaald waar leerkracht Toke Berkers hun hartelijk bedankte voor alles. Hier kregen ze allemaal een mooie bos bloemen en werden op deze manier welverdiend in het zonnetje gezet.