Winnaar Tom Bouw ontvangt de trofee uit handen van de moeder van Willem, Alleke Swinkels
Winnaar Tom Bouw ontvangt de trofee uit handen van de moeder van Willem, Alleke Swinkels

Tom Bouw eerste winnaar Willem Lamboo Wisseltrofee

Sportnieuws Algemeen

Beek en Donk - De eerste 'Willem Lamboo Wisseltrofee' werd zondag 24 juni uitgereikt aan de voetballer van het jaar van het 7e elftal van Sparta'25. Tom Bouw werd door coaches Jos Bussers, John Heesakkers en Hans van Lent unaniem gekroond tot beste speler van het afgelopen seizoen.

Coach Jos Bussers licht de keuze toe: "Tom is met zijn neusje voor de goal en uitstekende wedstrijdmentaliteit de terechte winnaar van deze wisseltrofee. Naast teamgenoten waren Tom en Willem ook goed bevriend, dus het is extra mooi dat we Tom deze trofee mogen gunnen dit seizoen."

Willem Lamboo was in mei 2017 speler van Sparta 7 toen hij onverwacht kwam te overlijden. Jos Bussers: "de naam van Willem is dit seizoen natuurlijk nog regelmatig gevallen in de kleedkamer en tijdens de 3e helft in de voetbalkantine. Door deze wisseltrofee jaarlijks opnieuw uit te reiken zorgen we ervoor dat de herinnering aan Willem levend blijft."

Sparta 7 sloot een succesvol seizoen (men werd 2e achter de terechte kampioen ASV 4) afgelopen weekend in stijl af met een bezoek aan Düsseldorf op zaterdag en een uitgebreide BBQ bij Café Thuis op de zondagmiddag.