Vlnr: Frank v.d. Kam, Max en Bas van Pelt en koning Peter v.d. Burgt. Proficiat broeders. En voor hen die net niet in de prijzen zijn gevallen, gewoon doorgaan.
Vlnr: Frank v.d. Kam, Max en Bas van Pelt en koning Peter v.d. Burgt. Proficiat broeders. En voor hen die net niet in de prijzen zijn gevallen, gewoon doorgaan. Foto: Picasa

Sint Servatius present bij Kringgildedag Peelland

Algemeen Algemeen

Lieshout - De jaarlijkse Kringgildedag is dit jaar georganiseerd door het Gilde St. Antonius Abt, Mierlo-Hout. Een nagenoeg voltallig Sint Servatius Gilde was aanwezig en het weer was hen gunstig gezind.

De optocht is altijd leuk, zeker als zij de opmerkingen van de toeschouwers horen, zoals; "Sint Servatius uit Lieshout, o… Bavaria-schut!" Maar voor de senioren van Sint Servatius is de optocht wel eens te vermoeiend, maar ook zij volbrengen de tocht. Na de plichtplegingen op het hoofdveld en het prachtige slangendefilé beginnen de wedstrijden om 15.00 uur. Want hier zijn ze voor gekomen, om met zilveren schildjes en prijzen naar Lieshout en Mariahout terug te gaan.

Onze vendeliers met het groepsvendelen 4 personen starten perfect, alleen op een gegeven moment komt er een kink in de kabel (in de vendels) en is het duidelijk dat dit geen zilver kan worden. Jammer! Aan het individueel vendelen doen Frank, Maarten, Peter, Stijn en Bas mee. Peter, de Koning van Sint Servatius Gilde doet uiteraard ook mee aan het Koningschieten. Gerrit gaat individueel trommen. Dan hebben zij nog de schutters, Klaas, Ruud, Jos en Jan, die aan de schietwedstrijden meedoen. Max deed mee aan het jeugdschieten. Op de grote locatie hebben zij allemaal veel meters gemaakt om al onze deelnemers zoveel mogelijk te supporteren. Ook de verbroedering liep gesmeerd'. De prijsuitreiking begon wat later, maar dat mocht de pret dus niet drukken, want het jeugd schieten was nog bezig.

Frank v. d. Kam, vendelen klasse A 1e prijs.- Peter v.d. Burgt vendelen Klasse C 1e prijs met promotie.- Bas v. Pelt vendelen Jeugd t/m 12 jaar 1e prijs.- Max v. Pelt is Jeugdprins geworden bij het schieten Jeugd.