Afbeelding

Seizoensafsluiting bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout – Ook bij Badminton Club Lieshout loopt het seizoen ten einde. Met nog één speelavond te gaan heeft de vereniging met een aantal leuke en gezellige nevenactiviteiten alvast afscheid genomen van het seizoen 2017-2018. Gelijktijdig moest het ook afscheid nemen van een van de vrijwilligers uit de jeugdbegeleidingsgroep.

Seizoensafsluiting
Ter gelegenheid van het 'einde van het seizoen' hebben de jeugd én de senioren van Badminton Club Lieshout nog een gezellig uitje gehad. De jeugd is (samen met de jeugdbegeleiding) naar Outdoor Laarbeek geweest. Een gezellig en uitdagend klimpark, waar de jeugd zich prima kan uitleven. De jeugd heeft hier een intensieve en gezellige middag van gemaakt. Gelijktijdig hebben de senioren een mooie fietstocht gereden in de omgeving van Laarbeek. Vanwege het prachtige weer was zowel de fietstocht als het bezoek aan Outdoor Laarbeek een heerlijke buitenactiviteit. De senioren zijn ná de fietstocht nog samengekomen (in Aarle-Rixtel) om te genieten van een goed verzorgde barbecue. Ook hier werkte het weer volop mee, waardoor de barbecue, inclusief gezellige avond, zeer geslaagd was.

Met deze laatste nevenactiviteiten van het seizoen 2017-2018 sluit de badmintonvereniging het seizoen af. Met nog één laatste speelavond voor de boeg wordt al volop vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen.

Vertrek jeugdvrijwilliger
Bianca Heuvelmans heeft afscheid genomen van de jeugd van Badminton Club Lieshout. Bijna vier jaar heeft Bianca de jeugd, als vrijwilliger, begeleid en samen met hen de jeugdgroep weer opgebouwd. Kort voor Bianca begon was de jeugdgroep immers erg klein geworden. In de afgelopen paar jaar is de jeugdgroep, gelukkig, weer behoorlijk gegroeid en ook (weer) gesplitst in twee groepen: een groep aspiranten (7-12 jaar) en een groep junioren (12-18 jaar). Bianca was in haar vrijwilligersperiode één van de vrijwilligers die wekelijks de sportende jeugd bij stond. Op haar kon de vereniging altijd terugvallen: zij was er immers 'altijd'. Mede om die reden is Bianca in januari 2016 benoemd tot 'Vrijwilliger van het Jaar'.

Bij haar afscheid heeft zij mooie woorden ontvangen in een speech van voorzitter Stan van Vijfeijken, ten overstaan van 'haar jeugdleden'. Ook was er een dank-geschenk namens het bestuur en mocht Bianca iets lekkers in ontvangst nemen namens alle jeugdleden, die haar met lede ogen zagen vertrekken. Bij haar afscheid als vrijwilliger heeft Bianca de deur tóch nog op een kier laten staan: de vereniging mag immers altijd op haar terugvallen indien zij een keer met te weinig begeleiding omhoog zit.