Logo mooilaarbeek.nl
De spelersgroep van 'De Kleine Zeemeermin'   | Fotonummer: 378320
De spelersgroep van 'De Kleine Zeemeermin' (Foto: )
Evenementen

Toneelvereniging Mariahout speelt 'De Kleine Zeemeermin'

Mariahout – Een vrolijk sprookje in een nieuw jasje, dat brengen de jeugdspelers van Toneelvereniging Mariahout (TV Mariahout) op 8, 21 en 26 juli in Openluchttheater Mariahout. Het bekende sprookje van Hans Christian Andersen is speciaal voor de groep spelers bewerkt. Naast vrolijke spelmomenten bevat het stuk ook een modern thema; de plastic soep.

Waardevol afval
Al maanden zijn vrijwilligers van TV Mariahout bezig met deze kleurrijke voorstelling. Niet alleen tekst en muziek zijn speciaal voor de spelers geschreven, ook de kostuums worden voor alle spelers nieuw ontworpen en gemaakt. Bijzonder is dat aan alle inwoners van Laarbeek naar plastic afval gevraagd is. Doppen van flessen en netjes van bijvoorbeeld sinaasappels en citroenen werden bij de Toneelvereniging ingeleverd. Materiaal dat door de meeste mensen als waardeloos wordt ervaren, is door creatieve kleermakers tot schitterende kostuums 'omgetoverd'. Het is prachtig om te zien hoe mooi kosteloos afvalmateriaal hergebruikt kan worden.

Zeemeermin verstrikt in plastic soep?
Het verhaal, gebaseerd op het bekende sprookje, is speciaal voor de Toneelvereniging geschreven. Een knappe, gespierde prins vangt een mooie zeemeermin in zijn net. Het is prinses Arial, die met haar prachtige stem valt voor die knappe man met twee benen. Haar moeder, de Koningin van de zee, wil niets van deze liefde weten. "Alle mensen zijn smerig en zorgen ervoor dat het koninkrijk verandert in een plastic soep." Natuurlijk wil de driekoppige zee heks Arial wel helpen om haar liefde te vinden. Met een handtekening kan dat wel geregeld worden. Dit gaat waarschijnlijk niet helemaal goed. Wil je weten hoe deze vrolijke, muzikale voorstelling afloopt? Bezoek dan 'De Kleine Zeemeermin'. De voorstelling met haar mooie kleuren is ook voor jonge kinderen geschikt maar vanaf vier jaar is het verhaal goed te volgen. Zelfs voor volwassenen is dit sprookjesachtige avontuur een ervaring om intens van te genieten.

De speeldata van de Kleine Zeemeermin: zondag 8 juli en donderdag 26 juli om 14.30 uur en zaterdag 21 juli om 19.00 uur in Openluchttheater Mariahout.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>