Afbeelding

Colet Claessens Nederlands Kampioen Kunstrolschaatsen

Sportnieuws Sport

Laarbeek – Kunstrolschaatsster Colet Claessens uit Lieshout is afgelopen weekend Nederlands Kampioen Kunstrolschaatsen in de discipline Figuren geworden!

Op zaterdag 30 juni vond in Zaandam de Nederlandse Kampioenschappen figuren en vrijrijden plaats, waarbij Colet in de klasse Senioren van Figuren deelnam. Dit is de hoogste klasse binnen het kunstrolschaatsen. Deze klasse bestond uit 6 deelnemers uit heel Nederland.

Door de wereldbond zijn dit jaar de figuren aangepast en een level moeilijker gemaakt. Deze aanpassingen zijn afgelopen weekend voor de eerste keer op de Nederlandse Kampioenschappen gereden. Ondanks de studie van Colet in Nijmegen, kwam ze afgelopen jaar trouw meerdere keren per week trainen met Jeanne Janssens. Deze vele trainingsuren om de nieuwe technieken onder de knie te krijgen hebben hun vruchten afgeworpen en Colet mag dan ook met recht heel trots zijn dat ze Nederlands Kampioen is geworden! Door alle juryleden kreeg ze een overtuigende beoordeling. Colet en Jeanne kunnen zeer tevreden terugkijken op deze wedstrijd.