Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: b01975
Foto: ingezonden door gemeente Laarbeek
Gemeente

Toekomstplan buitensport Laarbeek gepresenteerd

Mariahout - Het Toekomstplan buitensport Laarbeek is maandagavond 2 juli gepresenteerd op sportpark De Heibunders in Mariahout. De vier Laarbeekse voetbalverenigingen, korfbalvereniging Flamingo's en de gemeente Laarbeek hebben onder leiding van Bureau Ne9en vanaf januari dit jaar gewerkt aan een plan om de sportparken verder te verduurzamen en toekomstbestendig te maken.

In vier bijeenkomsten zijn verschillende thema's verder uitgewerkt. De opbrengst is aan de verenigingen en de wethouders Buter en Slaets gepresenteerd.

Toekomstplan 'Laarbeek Verenigt, het sportieve hart van Laarbeek'
De verenigingen hebben samen met de gemeente vanaf januari gewerkt aan het opstellen van een toekomstplan voor de sportparken. "Complimenten voor het plan dat er nu ligt. Heel ambitieus, met concrete ideeën en in goede sfeer met elkaar opgesteld. We zagen veel betrokkenheid bij iedereen, dank daarvoor", aldus wethouder Buter.

Zo willen de clubs het voortouw nemen in sportief verenigen. Dit doen ze bijvoorbeeld door samen een kwaliteitsimpuls te geven aan de verenigingen, samen kosten, kennis en ervaring te delen en samen een groter bereik te hebben dan alleen. Concreet zie je dit terug in ambities als het realiseren van vernieuwend aanbod zoals Walking football en E-sports of het scholen van vrijwilligers. Ook een rookvrij en gasloos sportpark zijn ambities waar de clubs mee aan de slag willen. Verder zal er gekeken worden naar het beheer en onderhoud van de sportparken.

Ook multifunctioneel gebruik van de sportparken, communicatie en kostenbesparing zijn thema's voor de clubs.

Platform Laarbeek Verenigt
Om in de toekomst met elkaar in gesprek te blijven en de ideeën echt te gaan uitvoeren, vormen de clubs samen met de gemeente een platform onder de naam 'Laarbeek Verenigt'. Na de zomer wordt dit verder uitgewerkt. Mogelijk kunnen op termijn ook andere verenigingen en organisaties aansluiten bij het platform.

Door samen te werken kijk je waar je elkaar kunt versterken, beter kunt maken en ook in de toekomst van betekenis blijft voor je dorp. Het toekomstplan geeft een mooie voorzet. Deze vijf verenigingen nemen hiermee het voortouw in sportief verenigingen. Dat betekent onderling samenwerken, maar dat zou ook kunnen met andere verenigingen of organisaties in het dorp.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>