Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 0b81e5
Foto:
RECENSIE Recensie

De Kleine Zeemeermin verrast en geeft stof tot nadenken

Als ik aan toneelvereniging Mariahout denk, is het eerste wat in me opkomt; 'sprookjes'. Toen ik zag dat ze de kleine zeemeermin gingen spelen was ik benieuwd naar wat ik kon gaan verwachten. Ik ben er met een open blik heen gegaan en wilde me laten verrassen.

Mezelf laten verrassen is zeker gelukt! De verhaallijn was duidelijk en de spelers zaten goed in hun rol en lieten dat in hun spel zien! Het verhaal wordt zo verteld dat zowel jong als oud de aandacht er goed bij kunnen houden en dat er voor elke leeftijd wat te genieten valt.

Elk jaar stoppen ze er veel enthousiasme en energie in en dat is ook nu weer te zien. Er is een hele creatieve manier bedacht om het stuk wat zich voornamelijk in de zee, en dus in het water, afspeelt vorm te geven. Ze geven een hele andere twist aan 'de zee' en geven ondertussen ook een boodschap mee die hopelijk de mensen aan het denken zet.

Maar wat mijn aandacht nog het meest trok waren de spelers zelf met hun fantastische outfits. De outfits voor deze voorstelling zijn zo uniek en versterken de voorstelling enorm. Ze sluiten prima aan bij de boodschap van het verhaal. Alles klopt. Van de pruiken tot aan de kleren van de zeedieren, de mensen, en natuurlijk dat van de kleine zeemeermin natuurlijk.

Het is een mooie, speelse en unieke voorstelling geworden die bij iedereen aan te raden is. Zowel jong als oud zal zich zeker amuseren bij 'De Kleine Zeemeermin'. Ga zeker kijken en laat je, net als mijzelf, verrassen. Nog te zien op zaterdag 21 juli, 19.00 uur en donderdag 26 juli 14.30 uur in het openluchttheater van Mariahout.

Ilse van Rooij

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>