'Cymbaline' treedt op tijdens Roekenrock
'Cymbaline' treedt op tijdens Roekenrock

Concerten en sprookjes in het Openluchttheater

Algemeen Evenementen

Mariahout - In het Openluchttheater van Mariahout vinden de komende periode enkele leuke voorstellingen plaats, waaronder 'De kleine zeemeermin', 'De avonturen van Pinokkio', 'Alleen op de wereld - Theater van Santen', 'Roekenrock' en 'Tribute to the Cats band'.

De kleine zeemeermin - Toneelvereniging Mariahout
Een verfrissende duik in het water gaat het theater goeddoen. Alhoewel... In dit eigentijdse sprookje, vertolkt door Toneelvereniging Mariahout, trotseert de 'Prins van het Land', Kaap de Zoete Hoop op zoek naar kibbeling. Hij schept echter achter het net en vangt; de dochter van de Koningin van de Zee. Arials' strenge moedermeermin wil hier niks van weten maar gelukkig is daar de 3-koppige zeeheks…

Voorstelling: za. 21 juli 19.00 uur en do. 26 juli 14.30 uur.

De avonturen van Pinokkio
Om in de sprookjessfeer te blijven, komt op donderdag 12 juli het alom bekende verhaal van Carlo Callodi uit 1883 naar het Openluchttheater. Pinokkio stort zich in allerlei avonturen in zijn reis om een echte jongen te worden. Ook zo benieuwd of dit goed afloopt? Ga deze zomer mee op ontdekkingstocht met het eigenwijze jongetje dat Pinokkio heet!

Alleen op de wereld - Theater van Santen
Naast Pinokkio komt er nóg een stoere jongen naar het theater. Voor deze jeugdvoorstelling heeft Theater Van Santen het verhaal, in 1878 opgetekend door Hector Malot, in een sprankelend nieuw jasje gestoken. Geniet donderdagmiddag 19 juli van een tijdloos verhaal over veerkracht, moed en het verlangen ergens bij te horen. Over de verbinding die muziek kan brengen. En over vriendschap die voelt als een familieband. Droom weg tijdens deze meeslepende voorstelling vol mooie liedjes en livemuziek!

Roekenrock - Minifestival
Vervolgens mogen op zaterdag 14 juli je wangen opkrullen van plezier tijdens Roekenrock. Want wanneer men één kraaiachtige in de buurt ziet brengt dat onheil, maar zijn er twee leden van deze vogelfamilie in je omgeving, dan brengt dat juist geluk. Laat die bandjes dus maar neerstrijken in het theater! Tamarin Desert, Hallo Venray en Cymbaline veroveren steeds meer poppodia, maar gelukkig komen ze ook nog de ongenode gasten uit het Openluchttheater verjagen.

Tribute To The Cats Band
Daarnaast is de organisatie blij vereerd dat de Tribute To The Cats Band hun theaterseizoen bij hen afsluit. Na een indrukwekkend optreden vorig jaar, komen zij wederom het theater vullen met de bekende Catssound. 'Vaya con dios', 'Scarlet ribbons', 'What a crazy life' en 'Jukebox' laten op zondagmiddag 22 juli je de jaren '60 en '70 herleven.