archieffoto
archieffoto Foto: Ingezonden

Doe mee met de fotopuzzeltocht van TTV Een en Twintig

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Vanaf 1990 is TTV Een en Twintig gestart met de jaarlijkse fotopuzzeltocht die per fiets wordt gereden. De eerste 10 jaar was (erelid) Ad v.d. Heuvel degene die deze tochten uitgezet heeft. Daarna is het stokje doorgegeven aan (ook erelid) Harrie v.d. Eijnde. Ieder jaar weer stelt Harrie met veel enthousiasme de puzzelroutes samen en wordt deze ter controle door Ad v.d. Heuvel met eveneens zoveel enthousiasme gefietst!

De routes worden ieder jaar uitgezet in een ander stuk regio met het oog op veiligheid en een rustige fietsomgeving. Harrie geeft hierbij aan dat veel mensen niet van de harde weg durven af te wijken, maar door deze routes men vaak op diverse wegen en paden komen waar ze normaal niet zullen fietsen. Daarnaast vindt men het erg leuk om ondertussen de foto's te zoeken van de bijbehorende fietstocht. Harrie maakt hier zelf de foto's voor en kiest dan ook telkens nieuwe en soms onverwachte plekken uit. Deelnemen betekent ook dat er een kans gemaakt kan worden op één van de te winnen prijzen in de vorm van leuke waardebonnen! Leuk detail: op de inleverformulieren ontvangen ze regelmatig erg leuke reacties van de deelnemers over de gereden fietstocht!

De fotopuzzeltocht blijkt ook nog steeds een echte laarbeekse activiteit. Jaarlijks worden er nog ongeveer 150 routekaarten verkocht en dat na 28 jaar! Bij iedere verkochte route fietst men gemiddeld met zo'n 3 à 4 personen. Vaak worden de routes ook meerdere keren gefietst, dit zijn gemiddeld 1200 fietsers die dus jaarlijks deelnemen! Dit zijn veelal senioren, toch begeeft de jeugd van Laarbeek zich ook weer wat meer op de fiets de laatste jaren om mee te doen merkt Harrie op.

Nadat de route uitgegeven is controleert Harrie persoonlijk enkele malen de routes. Dit om te voorkomen dat zich problemen op de route voordoen, maar ook omdat Harrie gewoon zelf nog altijd graag de puzzeltocht fietst!

Dit jaar zijn er weer 2 nieuwe routes uitgezet. Eén van 55 km en één van 30 km. De routes starten vanaf de tafeltennishal aan de Otterweg. Voor alle info over deelname, de benodigde foto's én de aanschaf van de routes bij de diverse verkooppunten in Laarbeek, kun je terecht op www.ttveenentwintig.nl (onder item nieuws).