Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 670741
Foto:
Algemeen

Aarlese heemkundekring zoekt hulp

Aarle-Rixtel - Aan het Aarlese heemhuis worden regelmatig allerlei bijzondere voorwerpen aangeboden. Die worden uiteraard in dank aanvaard. Van sommige voorwerpen is echter niet bekend wat het eigenlijk is en waarvoor het dient.

In de vorige editie van deze krant stond een kistje afgebeeld , waarin o.a. een bel een dynamo zijn geconstrueerd. Bij het heemhuis was niet bekend waar het voor dient. Inmiddels heeft een bezoeker aan het heemhuis een oplossing aangedragen: het zou een antieke spanningmeter zijn om elektrische leidingen te controleren op lekkages..

Deze keer vraagt de heemkundekring weer uw hulp. Het voorwerp, wat op de foto wordt getoond, is een soort oliebrandertje, met aan weerskanten een soort schaaltjes.. Meer is er niet van bekend. Wie er meer van weet mag het zeggen. Kom zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur even langs het heemhuis aan de Kouwenberg om het voorwerp 'in levende lijve' te zien en ontrafel dit mysterie!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>