De 'waslijn' in Aarle-Rixtel
De 'waslijn' in Aarle-Rixtel

Laarbekenaren verrast door opvallende uitingen in de centra

Algemeen

Laarbeek - Wat zijn dat nou voor gekke parkeerplaatsen? En wat doet die felgele waslijn daar? Menig Laarbekenaar vroeg zich afgelopen weken af wat er in de gemeente aan de hand was. Niets minder dan de plannen van Studio Klus, een design collectief, werden uitgevoerd. Zij verworven vorig jaar geld bij de Dragons Den om hun duurzame idee uit te voeren in iedere kern van Laarbeek.

"Ben jij groen genoeg?", luidt de campagne van Studio Klus. Een woordspeling met als feit dat Laarbeek de groenste gemeente van Europa is, met als doel om de Laarbeekse inwoners uit te dagen of ze milieubewust bezig zijn als individu.

Studio Klus legt uit: "Door het creëren van kleine, ruimtelijke interventies binnen de stedelijke context van Laarbeek, willen we de bewoners informeren over hoe zij een meer duurzame levensstijl als individuen kunnen aannemen. Wij streven naar het stimuleren van kleine gedragsveranderingen, die in het dagelijkse leven geïmplementeerd kunnen worden. Laarbeek is succesvol als gemeente met betrekking tot duurzaamheid. "Ben jij groen genoeg?" richt zich op het individu en de kleine dagelijkse wijzigingen die je dagelijks kan doen met het oog op een duurzamere levensstijl. Ons project is persoonlijk, opdringerig, soms ongemakkelijk, maar ook leuk en aantrekkelijk. Alle interventies zijn gegroepeerd door dezelfde heldere gele kleur. Dit zorgt voor een samenhangend geheel en dus een duidelijker boodschap."

De uitingen zijn niet blijvend. Over een aantal weken wordt alles weer verwijderd.

De VIP-parkeerplaatsen voor 'Verbazingwekkend Intelligente Personen' op het Heuvelplein in Beek en Donk