Afbeelding
Foto: Martin Prick

Eigentijds spelen op Plein De Kuiperij geeft energie

Algemeen

Lieshout – De tijd vergeten zijn terwijl je lekker op Plein De Kuiperij speelt? Dat smoesje kunnen kinderen – en ouders wellicht – niet meer gebruiken. Plein De Kuiperij ontving van 'Laarbeek Energiek' subsidie voor een zogenaamd 'duurzaam element' in de speeltuin. Het is een laadzuil met zonnepanelen geworden. Met daarboven een klok en op de grond een picknicktafel.

Spelen is leren
"Kinderen vergeten de tijd als ze aan het spelen zijn. En daardoor is ook het idee van deze klok ontstaan", vertellen buurtgenoten Silvie Bollars, Cissy Timmers en Sandra Garenfeld. "Eerst hadden we het idee om een werkend stoplicht in de speeltuin te plaatsen. Maar dat zou nog helemaal ontwikkeld moeten worden, dus hebben we hiervoor gekozen. Bij de oplaadzuil heb je, na het indrukken van een knop, een uur stroom. Uiteraard kun je de knop wel meerdere keren per dag indrukken. Er zijn in totaal vier usb-aansluitingen en twee stopcontacten. Dus elektrische fietsen, telefoons en laptops kunnen allemaal opgeladen worden. Het is dus mogelijk om hier te werken, terwijl je in de buurt van je kinderen bent." Een Laarbeek energiek plan, nietwaar?

Samenwerking bedrijf en buurt
Er is in de afgelopen periode door de buurt contact gelegd met de bedrijven 'Ecotap' in Boxtel en 'Kloksgewijs' in Rosmalen om te komen tot een mooi passend ontwerp. "Bovendien moet de klok waterdicht en windbesteding zijn. Dat is allemaal goed gelukt, ook omdat de bedrijven hierin samenwerkten. En op de dag van plaatsing hielpen er mensen uit de buurt. Geweldig toch?"

Kom lekker spelend opladen
De dames benadrukken dat Plein De Kuiperij hiermee nóg eigentijdser wordt. Om te spelen, om te chillen, om de elektrische fiets op te laden, en noem maar op. Iedereen is van harte welkom om te komen. Dus maak maar gauw tijd om je hier op te laden ... Plein De Kuiperij vind je aan de Kuiperstraat in Lieshout.